Nagyon pozitívan egy négyest, teljes pesszimizmusban egy nullát, realista felhanggal kettőt – reménnyel telve két és felet – mondanánk. Arra, hogy lesz magyar klubcsapat augusztusban a nemzetközi kupában, hatvan százalékot teszünk. Láttunk kétgólos előnyt elveszíteni a 2005-ös évben, azonban akkor az huszonöt perc alatt történt. Hogy kettő csapat is lesz a következő hónapban, arra ötvenet. Háromra pedig úgy harminc-negyvenet.

Debrecen – Cliftonville

Július 22., kedd, 20:30

Valóban egy necces belfasti meccs volt a kinti, ahogy egy héttel ezelőtt sejtettük. Viszont gólt lőni egyszerűbbnek tűnik nekik, mint a Siófoknak, habár a totális támadás hatására az egyedül hagyott Máté Pétert nem lenne művészet lefutni. Amúgy sem tűnt határozottnak a védekezés, főleg Sidibe tonikroosozására emlékezve. Szakály Péter sérülésből vissza, Kulcsár még nem, és még Nagyerdei Stadion-faktor is van. Szimpatikusak ezek az északírek, azonban van ez a mondat;

„Most of our players spent their day at work and then came to play in a Champions League match at night.”

és ez az, ami miatt óriási ciki lenne a kiesés. Mert hogy ez az idézet Tommy Breslinnek abból az interjújából származik, amelyet a mérkőzés után adott az északírek honlapjának. Azért a másodállással (bár lehet, hogy az az első, nem a futball) rendelkező focistákon illene továbbmenni, bármennyire is nagy küzdők.

Következő ellenfél lehet, korábbi párharc:

  • BATE Borisov (fehérorosz), 2012. augusztus 1-1, 0-2
  • Skënderbeu (albán), 2012. július 0-1, 3-0

Göteborg – Győr

Július 24., csütörtök, 19:00

Jó volt ez a Rudolfra fel a labdát, majd kezd vele valamit taktika. Ütött. Csak éppen vissza. Mondjuk egy olyan helyzetben, amikor Dudást kell visszarendeli jobbhátvédnek, a magyar futball doktorának sem lenne ötlete. Itt már mínusz háromról nem maradt semmi, és még Priskint sem tudják bevetni. Pedig a Tomi-Rudi kettős a svédölő páros. Azért valami legyen, de ne a teljes kiábrándítás.

Következő ellenfél lehet, korábbi párharc:

  • Rio Ave (portugál), –

Ferencváros – Rijeka

Július 24., csütörtök, 20:30

Arra törekedni, hogy kapott gól nélkül ússzunk meg meccset, nem furcsa. A támadásépítések minimalizálása sem az. A nulla kapura lövés viszont igen. Megismételjük:

NULLA

Nyilván a máltai élmények után már semmi kockázatot nem vállalt Thomas Doll, de a gólhoz kísérletezni kell(ene). Habár a továbbjutás szempontjából nem számít a játék, írtuk is múltkor, és nem is volt messze a hátrány elkerülése. Azért egy Gerára építeni egy jobb támadóvariációt nyilván nem lehet, de nem igazán látni más eshetőséget, főleg a Böde-Lauth páros máltai sikertelensége után. Egy gól nem ledolgozhatatlan, csak kérdés, hogy vállal-e többet Doll, és azt mikortól és mennyire teszi.

Következő ellenfél lehet, korábbi párharc:

  • Víkingur (feröeri), –
  • Tromsö (norvég), –

Diósgyőr – Litex Lovecs

Július 24., csütörtök, 20:30

Eléggé lett valami, sőt. Kettő gól előnnyel eljönni Bulgáriából nem rossz, bár a Litexnek az első harminc percben helyzetei bőven voltak. Nekik kell mínusz kettőről feljönni. Azért tartsuk magunkat ahhoz a szép hagyományhoz, amely az elmúlt öt évben érvényes volt, hogy bolgár csapat nem tud legyőzni magyart (sőt, a legutóbbi két bolgár-magyar – klubcsapatok közötti – párharc során még döntetlent sem értek el). Amúgy tizenegy évvel ezelőtt a Videoton játszott döntetlent itthon a bolgár PFK Marek Dupnitsaval, majd idegenben kikapott. Most viszont a kinti eredmény oké, az itthonit meglátjuk.

Következő ellenfél lehet, korábbi párharc:

  • JK Sillamäe Kalev (észt), –
  • FK Krasznodar (orosz), –