A Nike sales osztálya rosszul becsülte fel a vásárlói igényeket, így a Fradinál kifogytak a szurkolóknak szánt hazai mezekből. Külön jófejség a sportszergyártó részéről, hogy az előzetesen legyártott mennyiséget nem tornázzák feljebb, magyarán nem lesz utángyártás (amit mi sem bizonyít jobban, hogy már a shop kínálatában sem szerepel a hazai dressz).

Ez két további problémakört vet fel: egyrészt nyakunkon a karácsony, nyilván nem kevesek első számú ajándékötlete volt egy névre szóló Fradi-mez. Nekik maradt az fekete olajzöld katonás, ami ugye nem örvend osztatlan népszerűségnek.

A másik, hogy közeleg az Újpest elleni MK-párharc, ahol egy esetleges továbbjutás olyan érzelmi túlcsordulást okozhat egyes drukkerek köreiben, hogy jó ötletnek tűnhet a játékosoktól beszerezni a shopban már nem kapható dresszt.

A Fradi-játékosok készségesen adják át felszerelésüket, ha már a shopban nem lehet kapni (Fotó: origo.hu)

Ez utóbbi (a már amúgy is jelentkező kiesés mellett) további anyagi károkat is okozhat a klubnak, hiszen az MLSZ-nél továbbra sem tolerálják a mérkőzések pályán történő tömeges szakmai elemzését.

Mi a teendő ilyenkor? Ha Fradi-shop lennék, én biztos célba venném Józsefváros hírhedt értékesítő- és szolgáltatóközpontját és megtömném a polcokat az ott fellelhető zöld-fehér csíkos mezekkel. Még mindig jobb, mint a semmi.

Na persze, ha szurkoló lennék, ugyanezt tenném, pár ezressel olcsóbbért nem zavar a Nike felirat helyett egy Niek, vagy egy Neki. Arra, hogy a mögöttem álló leöntse sörrel, tökéletesen megfelel.