Az MLSZ cáfolta azt, amit senki sem állított, a Vidi-tulaj gyorsan kisegített, Egervári durcás. De a sorok között ott a lényeg.

Kutyaszorítóban. Mármint a filmben

Kutyaszorítóban. Mármint a filmben

Tegnap egy frissítésben megjelent már nálunk a harcias MLSZ-közlemény, miszerint a szövetség a híresztelésekkel ellentétben nem tárgyalt a sajtóban már eSándor lehetséges utódaként futtatott Paulo Sousával, aki a helyszínen tekintette meg az észtek keddi legyalulását. „Miután az érintett szakember nem cáfolta a sajtó nyilvánossága előtt a híreszteléseket, így az MLSZ feladatának érzi leszögezni, hogy nem állt és nem áll egyeztetésben Paulo Sousával” – mondják. Ez nagyon jó, csak éppen erről senki nem is beszélt, hiszen a pocsolyába követ dobó izraeli Walla sportlap azt állította: a portugál ex-Vidi-edző Orbán Viktor kormányfővel beszélgetett.

Szerencsére az MLSZ segítségére sietett Garancsi Videoton-tulaj, aki a hivatalos facebook-chaten erősítette meg, hogy ő hívta meg a Maccabi Tel-Aviv edzőjét a meccsre, és teljesen természetesek ezek a látogatások a portugál részéről.

A Nemzeti Sportot fellapozva sem lettünk egy ideig okosabbak, mert a témát nagyrészt elvitte egy lírai Sinkovics-írás. A magyar sportújságírás Szabolcska Mihályának szívszorító darabjából annyit hámozhattunk ki, hogy Egervári Sándor most nem árulja el, „mi zajlik le a lelkemben.”

Szerencsére a lírai betét alatt van infó is a lapban, és ott a lényeg. Azt NS is leírja, hogy Sousa itt volt, és a meccs után vacsorázott Garancsival, Hernádi Zsolt Mol-főnökkel, és a magyar futball más befolyásos szereplőjével. Utóbbit nehéz máshogy kódolni, mint: Orbán Viktor. Aztán van tovább is, a sportlap ugyanis megemlíti, hogy Sousa betegesen képben van a magyar focival kapcsolatban, minden játékosmozgásról tud, és figyeli a hazai focisták formáját. Aki pedig azt hiszi, hogy a portugál oda van betonozva Izraelbe, annak megjegyzik: a volt Vidi edző kapcsolata több mint kényes a Maccabi sportigazgatójával, Jordi Cruyff-fal.

Ez már nem az első eset, hogy Egervárit egy kudarc után Sousával riogatják. És mivel Orbán Viktor most már egyre világosabban jelzi, hogy neki is vannak elképzelései a magyar foci irányításával kapcsolatban, arra tippelünk, eSándor szívesebben álmodik a Rézfaszú Bagollyal, mint hogy Sousa nevét meghallja.

Ne félj tőle, nem bánt!

Ne félj tőle, nem bánt!