• MTK – Haladás 0-1 (Ugrai) # videó
  • Kecskemét – Mezőkövesd 2-6 (Rajczi, Koszó ill., Szalai, Melczer, Balajti, Bognár, Menougong, Olasz) # videó
  • Pápa – Kaposvár 1-0 (Babic, öngól) # videó
  • Paks – Felcsút  4-1 (Kovács, Simon [3], ill. Tischler) # videó
  • Győr – FTC 1-2 (Varga ill., Holman, Jenner) # videó
  • Debrecen – Diósgyőr 4-0 (Bódi, Volas, Szakály, Dombi) # videó
  • Videoton – Pécs 5-1 (Nikolics  [2], Vinícius, Sándor Gy., Álvarez, ill. Fröhlich) # videó
  • Újpest – Honvéd 1-1 (Simon K., ill. Vernes) # videó

MTK – Haladás

előtte: Radó sérült, Guzmics eltiltva (Haladás). A két csapat formáját tekintve ebből még meccs is lehetne, de ahogy tavasszal a szél vágott alá ennek a párosításnak, most ismét az időjárás figyelhet be. Az MTK-t az előző szezonban lenullázta a Hali, oda-vissza verték Kantáékat.

utána: Lehet azon merengeni, hogy alacsony volt a színvonal, hogy a teljesen széteső MTK-t egy elég gyenge Haladás vert, tényleg. De amitől a magyarfoci csodálatos lesz, az a döbbenetesen eseménydús körítés. Kezdődött azzal, hogy péntek délután megszületett Halmosi Péter második gyermeke: a zavarba ejtő nevű kissrác érkeztét egy zavarba ejtő fotóval tudatta a család. Aztán, ugye, ez azt jelenti, hogy a Halmosi-sarj születésnapja egybeesik az NB I.-ben valaha dolgozott legidősebb tréner szülinapjával: Garami Józsefet a meccs előtt köszöntötték, hetvennegyedszer. A kettő között veszélybe került a Haladás megérkezése: elakadt a buszuk a sztrádán, késett a meccs is. Ha már odaértek, jól megtréfálták az MTK-t: a sérültnek mondott Radót az utolsó pillanatban betették a kezdőbe (a képen még ne keresd, pedig alig meccs előtt készült), és Artner Tamás is a kispadnál volt. [Meccs.] A végén meg beindult a pálya öntözőberendezése, felidézve a majdnem pontosan tíz évvel ezelőtti, Celtic elleni locsolós bakit, és visszahozva a 97-es Rosenborg elleni, és a 2010-es, Kaposvár elleni áramszünet szellemét. És akkor még arról nem is szóltunk, hogy Gedeon, a liba is eltűnt. Ez az unalmas nektek, ez?

Kecskemét – Mezőkövesd

előtte: Igazán hardcore fanoknak ajánljuk ezt a videót, amin egy 2008. márciusi Kecskemét – ‘Kövesd mérkőzés látható, még a másodosztályból! Forrás: Lila Köd | KTE blog.  A Kövesd magasan a legtöbbet birtokolta a labdát az első két fordulóban, a gól nélküli tiki-taka azonban eddig nulla pontot hozott.

utána: Állítólag amit a Kecskemét labdarúgás címén művelt, azért súlyos büntetést kéne fizetniük, de mi sokkal jóindulatúbbak vagyunk ennél, ezért azzal a főcímmel adnánk el a meccset, hogy: Beérett a kövesdi tiki-taka. Véberék eddig gólt sem rúgtak, most meg egyből hatot, ráadásul az eddig százalékos, most viszont két kiállítást összehozó Kecskemétnek (egyet a kövesdiek is összehoztak). Történelmi győzelem, első a Mezőkövesd történetében a Bohócligában. Őszintén, ki érti ezt?

Győr – FTC

előtte: A Fradi 2004 óta egyszer volt képes nyerni Győrben, még tavasszal, az MTK elleni örökrangadón. Jelenleg az ETO ellen sorozatban négy vereségnél tart. Viszont a múlt heti, Vidi elleni zakó biztos fűti a fiúkat, ráadásul másnap Győrbe jön a Bayern München. Persze „mindig a soron következő meccs a fontos”, „a labda gömbölyű”, meg satöbbi közhelyek, de az kizárható, hogy a győriek fél szemmel már ne a másnapi bohóckodásra figyeljenek.

utána: Az első félidő alapján nyugodtan ki lehetett volna kapcsolni a tévét, maximum a szép számú, 1500-as Fradi-táborban lehetett gyönyörködni (Győrben már a maira gyúrnak). A második viszont kárpótolt minket, a Győr vezetett, de a Fradi Holman és Jenner góljaival fordított. Ezek tényleg bombagólok voltak, a legkisebb túlzás nélkül, itt meg lehet nézni. Az ETO még 1-1-nél lőtt egy lesgólt, ami Pintér Attila szerint természetesen nem volt az, mert hogy ő úgy tudja, új szabályok vannak vagy mi, de ez bizony méteres les volt.

Amit nem szerettünk volna semmiképpen sem látni, az a győri kapus, Sztevanovics és a fradis Diallo ütközése volt, amiből előbbi jött ki rosszabbul. Állítólag egy eszméletvesztésen kívül nincs nagyobb baj, de amikor a pályán mindenki kétségbeesetten a mentő után integet és valaki öntudatlanul fekszik a földön, azt nem szeretjük látni.

Debrecen – Diósgyőr

előtte: Ha szervezett szurkolás nem is, de egy közös tirpákozás lehetséges. A SZUD ismét távol marad. Rudolf először léphet pályára Debrecenben más csapat mezében, illetve hosszú idő után a Loki színes bőrű játékos nélkül kezdhet – rasszista felhang nélkül. A tavalyi szezon 2. fordulójában fordult ez elő Kaposváron. Damahou, Sidibe és Ferenczi sérült, Zoran Kostic el van tiltva, Kádár viszont visszatér.

 

[phpleague id=1 type=table latest=true style=general]