És még csonka forduló is. Amúgy végre úgy kezdődött ez a szezon, ahogy a tavalyinak kellett volna: felcsúti győzelem nélkül. Erre van egy Dunaújváros, akik Kaposvár-szindrómában vannak, a Pécs, amelyik vagy haldoklik, vagy nem, de most már van valami elfogadható magyarázat is, hogy Véber Gyuri miért nem tud meccset nyerni. Van még a Hali, akik eddig a támadósorban Zamostnyban bíztak, de most már egy Radóval legalább beljebb vannak, meg egy öreg olasszal. A Kecskemét nyert már – ahogy a Haladás is -, de belőni lehetetlen őket. Ide vehetjük már a Pápát is, ahol Mátyus lemondásával a legérdektelenebb csapat jött létre. És még jók se lesznek.

Pápa – MTK

2014. szeptember 12., péntek, 19:00

Ilyen – viszonylagosan – rövid alatt kell elviselnünk azt a tényt, hogy az NB I. előbb Tóth Bálint, majd Mátyus János nélkül marad. Most akkor ki is fogja nézni ezt a meccset? Mert Sluka pont annyira érdekes, mint egy porcica. Popin dettó.

De azért van egy MTK, akikben hinni persze már nem lehet, mert megverik a Kispestet és a Lokit, utána meg kapnak ötöt Fehérváron. Nyilván a kettest ikszelnénk a totószelvényen, de ez a hét fáradalmai után a tökéletes alvóprogram, főleg ha hozzátesszük még a monoton pápai dobok táncát.

Debrecen – Pécs

2014. szeptember 13., szombat, 14:30

Nyílnak már a kaszinók, de hol a lóvé? Tíz pont hátránnyal nyerni kell, de csatárjáték nem igazán van. Meg úgy tizenegy emberrel sem sikerül befejezni a meccseket. A Diósgyőr ellen elég jól játszott a Loki, nem kell visszaállni, buszozni, és akkor még győzelem is lehet. Amúgy eddig egy döntetlenen kívül csak nyertek idén tétmeccseken a Nagyerdei Stadionban. Viszont tegnap volt Kondás Elemér születésnapja. Isten éltesse!

Rossz előérzet, ha kikap a Pécs, Véber Gyuri repülhet. Még annak ellenére is, hogy a bénázásban bőven szerepet játszhatott ez a kizárásos mizéria. Pedig Pécsen elég rendes keret van, és Pölöskey Péter, akitől várhatunk ezt-azt. Bőven benne van, hogy megverik a Lokit hazai pályán. Vagyis ez az a meccs, amely teljesen jósolhatatlan.

Honvéd – Haladás

2014. szeptember 13., szombat, 16:30

Végh hanta azt árulta el, hogy nézőből kevés lesz, de még elégedett hangokból is. A kispesti hangulat okairól a legilletékesebb személytől olvashatunk itt. Amúgy meg külső szemmel is feltűnik, hogy mire is van ez a nagyszámú, ügyetlen külföldi a kezdőben. Nem mindenki, de így is sok.

Fogunk-e évek múlva beszélni a Rocchi-féle Haladásról? Vagy csak arról, ahogy Artner nagy kegyesen beállítja öt percre valamelyik meccs végén, miközben kajánul vigyorog? Több száz olasz első osztályú meccs, mi? Egy fenét! Amúgy is úgy tűnik, mire utoléri magát, addig lejár a szerződése. Van még egy Kopúnek is. De Jancsóban bízzunk inkább. Már csak a név miatt is.

Kecskemét – Győr

2014. szeptember 13., szombat, 18:30

A Kecsó megszerzi második győzelmét a szezonban. Azt mondják a kollégák. Meg a statisztika. Az előzőben volt az első. Ez úgy már jobban is nézne ki, mint az első öt forduló. Azért se ez a meccs nem lesz könnyű, se a következő, hiszen akkor Debrecenben kell fellépni.

Győrben úgy gondolják, hogy Swag Dániel szükséges a védelem megerősítéséhez, hiszen már tíz gólt kapott a csapat! Csak a Kecskemét kapott ugyanennyit – hopp, akkor sokgólos meccs lehet – és az utolsó három többet. Viszont kilencet lőttek is, ami így nem tűnik rossznak, csak hát Rudolf Gergely. Akik nem mennek Pestszentlőrincre a BVSC vendégjátéka miatt, ezt is nézhetik.

Nyíregyháza – Dunaújváros

2014. szeptember 13., szombat, 18:30

A Dunaújváros annyira tavalyi Kaposvár, hogy feltennénk egy Horváthy Károlyt és egy egész Siófokot, hogy a másik feljutott csapat is megveri. Persze a Nyíregyháza otthon kapott egy hármast a Pakstól, de ez nem segít, mert ott míg Barthák és Kecskések vannak, addig a Dunaújvárosban, nos, ilyenek nincsenek. Megkapom a meghívót valamelyik televíziós csatorna sportműsorába, hogy szakértő legyek?

Videoton – Újpest

2014. szeptember 14., vasárnap, 16:30

A Vidi már hatodik (!) meccsét játssza otthon hét forduló alatt, ebből csak a Dunaújváros elleni lett volna idegenben. Vagyis a tervekben öt hazai volt. Eddig a Győr és az MTK volt a legerősebb ellenfelük, utóbbit teljesen simán verték, előbbinél már kellett az ETO lúzersége is. Csak ez most így hasonlítani kezd egy két évvel ezelőtti történethez.

Viszont az Újpest most valami lehet a Vidinek, és igen, el akarom sütni, mert nem tudom megállni, hangozzon el tehát innen is: veretlenek csatája! Meg persze a lilák az idei bajnokság döntetlencsászárai. Szélen ugyanaz az erő van mindkét oldalon, csak az újpesti centerjáték lesz borzalmasan gyenge, ha Stanisavljevic kezd. De jött egy raklapnyi külföldi, valamelyik csak csatár. Ojo nem lesz az tuti, sérült, habár duplázott a Himesháza ellen.

Ferencváros – Felcsút

2014. szeptember 14., vasárnap, 18:30

Amúgy a Ferencváros idén két játékossal erősített a Premier League-ből. Kinek lenne esélye?  Már az MTK ellen is nagyon hangulattalan volt a vendég, otthon leszurkolják-e őket a vendégek? Egyáltalán mennyi néző lesz? Kíváncsian várjuk a Kubatov-doktrína hatását.

Felcsúton a helyzet eléggé felcsúti. Minden jóérzésű ember csak egyet kívánhat. Tudjuk, hogy mit.

Nézzünk hát hétvégén is magyar meccseket!