Ott szeretnek, mondom, ott szeretnek! (Fotó: mlsz.hu)

Ott szeretnek, mondom, ott szeretnek! (Fotó: mlsz.hu)

Ez így most nem lehet komoly. Jó, túltettük magunkat még az ősszel Pintér Attila kinevezésén – valójában nem lehet -, elviselünk egy újabb arcot szövetségi kapitányként, hogy évek múlva keserédesen nevessünk rajta, miközben elmorzsolunk egy-egy könnycseppet, mint a Bozsik-Détári párosra való visszaemlékezéseknél. Vagyunk ebben a folytonosan ismétlődő helyzetben, új korszakok és az ezeket jellemző jelmondatok. Az aktuális szövetségi kapitányok meg beszélnek.

Bár mindig kérdés, hogyan reagálnak le bizonyos helyzeteket, elsősorban a sajtótájékoztatókon vagy csak sima riportokban, de az önellentmondásokat sosem sikerül kikerülni. Egervári is beleszaladt párszor, gondolhatunk a Tőzsér-problémára vagy a leköszönése utáni nyilatkozatra is.

Az albánok elleni győzelem utáni sajtótájékoztató tizenkét percében nem is egy olyan pont van, amelyet végig lehet gondolni, mert első pillanattól kezdve szúrja a szemünket, az egyik legnagyobb bakit egyből megtalálták. Azonban van még pár apróság, amelyre érdemes rászánni néhány percet.

Egy

Nem akarok a játékvezetéssel foglalkozni, de…

Akkor ne is. De tényleg. Főleg háromszor ne.

Kettő

Keressük azt a dolgot, amivel minél összeszokottabbak és jobbak legyünk, illetve fegyelmezettebbek.

Három mérkőzésen harmincegy embert próbált ki Pintér, ebből tíz ember volt újonc. Összesen hatvankét különböző játékost hívott már az összetartásokra. Elvileg a selejtezőkre összeállított gerinc a cél a felkészülési mérkőzéseken, azonban az is előfordulhat, hogy Kazahsztán után már csak a szeptemberi tétmeccsek következnek, így már a végső stádiumban kell járnunk a kezdőcsapat kialakításában. Vagy nem.

Három

Tisztában vagyunk vele, hogy Ádám mire képes, de több mérkőzéssel kellene a válogatottba jönnie, mert az elmúlt másfél-két hónapban kevesebbet játszott.

Nem is a név a lényeg, igazából korrekt, ha valaki nem játszik, akkor nem válogatott. Heffler például úgy volt behívva az összetartásokra még télen, hogy alig lépett pályára Pakson. Pintérék tudják, Szalai mire képes, tehát neki nem kell megtanulnia, megismernie a taktikát, a játékrendszert, mert szeptembertől ő lesz a rakéta, akivel minden meccset nyerünk. Nyilván. Na, de Dzsudzsáknak meg igen?

+1

Ha foglalkoznak az emberrel, az azt mutatja ki, hogy szeretik.

Mi mindannyian szeretjük Pintér Attilát. Az egész nemzet szereti Pintér Attilát. Ámen.