Mi lesz, srácok, mi lesz? (Fotó: haon.hu)

Mi lesz, srácok, mi lesz? (Fotó: haon.hu)

Ma este kedvenc sorozatunk újabb részét izgulhatjuk végig, sokat kellett rá várni. Nem éppen a klasszikus minden hétre egy rész jut minisorozat, vagy éppen a napi kettő agyzsugorító húszperces, de van annyira szürreális, mint egy Twin Peaks-epizód. Nagyon erős volt a pilot, ilyen mértékű fordulat kezdésnek ritkaság, de ezzel elsöpörtek minden mást, és így egyenes út vezetett a folytatáshoz.

Érdekes a történetvezetés, az évad eleje a sztyeppe népének és az északi vikingek találkozásának bonyodalmait tárja elénk, és nem lehet biztosan tudni, hogy ennek lesz-e folytatása, azt azonban igen, hogy a finn szálat az ősszel tovább viszik.

Nem igazán lehet belőni, hogy ez most szituációs komédia, dráma, tudományos fikció vagy színtiszta horror, egy kellemes családi estés műsor tuti nem. Az viszont tény, mindig képesek valamit tenni, hogy az érdeklődést fenntartsák.

Az első részből kiderült, hogy nem éppen egy Én kicsi pónim hangulata lesz az évadnak cukormázzal, szivárványokkal és boldogságos epizódvégekkel, de azért öröm is van benne, hogy a fordított vezetésnek hála legyen valami negatív a végén, vagy megoldandó konfliktus, amely a következő részekre marad. Látunk egy Band of Brothers-féle szereplőket bemutató technikát, mindenki ott van, csak később ismerjük meg. Kíváncsiak vagyunk, hogy ki fog előlépni rejtett főszereplőnek, esetleg Fiola Attila vagy Szabó János esélyesek lehetnek.

Biztosnak látszik, hogy lesz valami új mára is, bár csak tippelhetünk, de egy Gulácsi Péter felbukkanása valószínű, viszont ha nagyot akarnának durrantani, akkor az valahogy így nézne ki:

Rózsa – Heffler, Korcsmár, Lang, Szabó – Koman, Nagy Gábor – Gyurcsó, Varga Roland, Dzsudzsák – Radó

Első évad második epizód, várunk rád, jöjj el hozzánk hamar. Habár még csak most kezdődött, de mégis izgalmasnak tűnik, hogy követi-e a második évad az elsőt, vagy leállítják, mint a Stargate Universe-t. Nem tudom, de legyen már este!

Egyébként mi már itt a falakról tépkedjük a Kabát Péter-posztereket idegességünkben, annyira várjuk már az új részt!