Párhuzamos életutak rovatunkban következzenek két krőzus karrierjének legutóbbi pillanatai.

csakvar_feljut_2

Igen, Kaszinós Gyuri szép sikert könyvelhetett el a Vértesalján, a dallamos nevű Aqvital-Publo Csákvári TK visszajutott az NB II.-be. A magyar futballsajtó kíméletlen megmondóembere, aki egyedül mer szembeszállni a túlajnározott külföldi edzőkkel, ismét a másodosztályban szerepelhet együttesével.

Ehhez képest Paulo Sousa, aki előbb tönkretette Mezey György Videotonját, majd szánalmas, primitív kontrajátékra épített taktikájával bekínlódta a Videotont az Európa Liga csoportkörébe, ultimátumot kapott a Maccabi Tel-Aviv vezetőitől. Rossz idők járnak a sármőr portugálra, a szerencsével elért Európa Liga kieséses kört, valamint az összeküszködött izraeli bajnoki címet érthetően gyorsan elfelejtették neki. Sousának választania kell, marad-e a Szentföldön, vagy dicstelenül továbbáll, mint Fehérvárról. Most visszamenekülne a kontinensre, egy Espanyol nevű csapat hívja.

Félnénk a hispánok helyében, a Mezey-remekmű szétrombolása után Paulo nehogy a kétszeres világbajnok spanyol foci tönkretételéhez kezdjen hozzá.