Egyre sűrűbb a lila köd Megyeren, lehet, hogy két meccs van csak hátra. A belga tulajnak elege lett az utólag keletkező egykori tartozásokból. Vagy csak egy smucig alak.

nortongif

Állítólag egy hetük van hátra a liláknak, és az Újpest beadja a kulcsot. A belga tulaj néhány napja, hete dobta be a köztudatba, hogy nem akarja tovább finanszírozni a klub adósságait.

Roderick Duchatelet szerint ugyanis arról van szó, hogy amikor megvette a klubot, akkor kapott egy listát arról, kiknek és mennyivel tartozik a futballcég. Ezeket a nem kicsi összegeket el is kezdte törleszteni, de újabb és újabb csontvázak hullottak ki a szekrényből. Olyan tartozások, amelyek korábban nem voltak ismertek, ciprusi offshore cégektől jönnek és a volt ügyvezető írta őket alá. Ezt is tűrte egy ideig Duchatelet, majd bemondta az unalmast. A követelések maradtak, és felszámolás vár a csapatot működtető cégre, mert Duchatelet nem fizet.

A belga szerint az MLSZ-nek kellene segítenie azzal, hogy hagyja, hogy új cégbe menjen át a licencjog. Az MLSZ nem akar engedni, az Újpest korábbi vezetői pedig azt mondják, a belga nem akar fizetni.

Mi lehet a helyzet?

  • A belga blöfföl. Ez is csak egy smucig külföldi, szarérhugyér akarja széjjelszipolyozni a magyar fociaranybányát és raklapnyi fiatal tehetséget Nyugatra szöktetni. A tartozások reálisak, csak nem akar fizetni, így próbálja rákenni a szart a szövetségre. Amelyik nyilván nem szeretne egy bedőlő Újpestet látni. Hiszen hallottunk már vergődő vidéki csapatokhoz odarendelt állami nagyvállalatot, nem egyet, most kisebbet kellene segíteni, így érdemes erre játszani.
  • Egy újabb külföldi, akit dollárpapának használnak a belterjes magyar foci dörzsölt alakjai. Az Újpestet kívülről, kölcsönökkel finanszírozták a belga előtti időszakban, ez ugye nem egy irreális dolog. A volt tulajok most szedik vissza a pénzeket, Rodi erre jött rá, és ez már sok neki. Vagy az is lehet, hogy tényleg annyira hülyének nézik, hogy gyártják visszamenőleg a számlákat, hogy fizessen ez a barom, ha már idejött. Mindkét verzió abszolút életszerű a magyar fociban.
  • Van egy lappangó xenofóbia a magyar fociban, ez a minek ide ennyi légiós szólamon látszik a legjobban. Nem feltétlenül szeretheti a narancsos hátszéllel vitorlázó MLSZ sem a külföldi tulajokat, így nem biztos, hogy ellenére van a kialakult helyzet. Ha Duchatelet kiszállt, persze simán nyílhat egy kiskapu – egy magyar üzletembernek.

Annyi biztos, hogy elterjedt, az Újpestnek két meccse van hátra, és aztán bezárják a boltot. Ha valaki akarja, akkor kezdheti újra elölről az újpesti focit. Megyerről ez jön, mások viszont állítják, Duchatelet csak zsarol, blöfföl, így akar szabadulni a jogos tartozásoktól.

Az Újpest 1912 óta megszakítás nélkül az NB I. tagja. A lilák játszották a legtöbb NB I.-es meccset. Nincs az az őrült, még a fradisták között sem, aki két percnél tovább tudna örülni a lilák esetleges alászállásának.