Hát nem játszik odakinn! Haza vele! (Fotó: nol.hu)

Hát nem játszik odakinn! Haza vele! (Fotó: nol.hu)

Még csütörtökön nyilatkozott az előd érzelmektől mentesen a Sport TV Mai helyzet című műsorában, de még mekkorát. Saját bevallása szerint külső szemlélőként figyeli a magyar focit, csak épp akad némi bibi a külső szemléletével, mi pedig természetesen szívesen segítünk a jó szándékunk jeleként, hogy többet ilyen ne forduljon elő.

Két apróbb részlet felett nem mehettünk el úgy, mint ahogyan Radó András a meglepődött bójaként pislogó Vukmir mellett teszi egy MTK-Haladás meccsen.

Egy

„…Gulácsi Péter, Koman Vladimir és Németh Krisztián korosztálya a világ legjobbjaival is versenyképes volt. […] Nemcsak beépítettük őket, hanem sikeresek is voltak.”

Ezzel olyan világot romba döntő és káoszt okozó problémánk nincs is, csak Gulácsi Péter válogatottba történő beépítése feszegeti pajszerral a valóság határait. Mert ő éppen nulla perccel rendelkezik a felnőtt válogatottban. Hacsak nem a keretbe való behívásról van szó. De azt már Erwin Koeman is megtette.

Kettő

„Van jó néhány jól menedzselt klubunk, az első négy közül bármelyik felvállalhatná, vagy a két legjobban menedzselt klub hazahozhatna négy-négy játékost, és akkor a Varga Józsik nem a kispadon ülnének az angol másodosztályban, vagy a Komanok, vagy a Németh Krisztiánok.”

Eltekintve attól a sok felmerülő kérdéstől, amelyek a külföldön padozók hazahozatalában rejlik (Rudolf-turné titka), valójában az az érdekes, hogy ebben a mondatban csődöt mondott a megfigyelés (külső szemlélés!). Varga december huszonegyedike óta csak egy meccsen nem játszott, ez hét bajnokit és egy kupameccset jelent, Németh meg végre a felnőttek között játszik állandóan, persze ha nem repül és reklamál, hogy aztán eltiltsák.

Ez volt kis kiegészítésünk a jövőre. A ház megtisztult. Vagy nem.