piros_lapEzt azért mi sem gondoltuk volna, így simán elkerülte a figyelmünket: kedden, a magyar-andorra napján ismét ülésezett az MLSZ fegyelmi bizottsága, sőt, még döntéseket is hozott!

  • A FEB az FTC – Bp. Honvéd mérkőzésen a vendégszurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt a Honvédot, mint visszaesőt, 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
  • A FEB tárgyalás megtartása után az Újpest – Pécs mérkőzésen a hazai szurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt az Újpestre kiszabott pénzbüntetést 50.000 Ft-ra mérsékelte.
  • A FEB tárgyalás megtartása után az FTC – Újpest mérkőzésen a vendégszurkolók cselekményei miatt az Újpestre kiszabott 400.000 Ft pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartotta.

Furcsa. Két hete, a Fradi-Honvéd után megtartott ülésen semmilyen ítélet sem született a meccsel kapcsolatban, és most is a vendégdrukkereket meszelik el. Sőt, a helyzet még ennél is furcsább: a Honvéd honlapjára kikerült a verdikt magyarázata, ahol az dátumozás október 8-at jelez. Vagyis az MLSZ fegyelmi bizottsága kiszabott egy büntetést, amit csak egy héttel később közöl? Nem értjük.

A teljes indoklást viszont érdemes elolvasni, van benne minden szépség.

Fegyelmi vétség alapos gyanúja miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Fegyelmi Bizottságának (FEB) elnöke fegyelmi eljárás lefolytatását rendeli el a Honvéd FC Kft. sportszervezet ellen. Az ügyben a FEB elnöke által kijelölt fegyelmi tanács (FT) 2013. október 8-án, Budapesten az MLSZ lenti cím alatt lévő székházában tárgyalás megtartása nélkül meghozta az alábbi

H A T Á R O Z A T O T

Az FT megállapítja, hogy a 2013. október 6-án lejátszott FTC – Honvéd NB l-es bajnoki mérkőzésen a Honvéd FC Kft. sportszervezet megvalósította az FSZ 7. § B) pontja szerinti fegyelmi vétséget, ezért az FSZ 10. § (4) bekezdés o) pontja, valamint az FSZ 14. § (2) bekezdése alapján a sportszervezetet, mint visszaesőt 100.000,- Ft azaz Százezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

I N D O K O L Á S         

Az FT a mérkőzésről készült szövetségi ellenőri jelentés és szövetségi biztonsági ellenőri jelentés alapján megállapította, hogy a Honvéd FC Kft. eljárás alá vont sportszervezet a 2013. október 6-án lejátszott FTC – Honvéd NB l-es bajnoki mérközésen a terhére rótt fegyelmi vétséget elkövette, mert a vendég szurkolók megbotránkoztató magatartását tanúsítottak, amikor a mérkőzés előtt háromszor ,,”Szar Fradista”, a mérkőzés 2. percében háromszor, a 34. percében egyszer és a 84. percben egyszer „Ki nem ugrál az csak egy szar fradista lehet”, a 90. percben két percig folyamatosan „Ünnepel az egész város leszopott a Ferencváros” kifejezéseket skandálták kórusban. Az FT súlyosító körülményként értékelte, hogy a sportszervezet az FSZ 14. § (3) bekezdése alapján visszaesőnek minősül, korábban az FT ugyanilyen jellegű fegyelmi vétségek elkövetése miatt már szankcionálta a sportszervezetet. Fentiekre tekintettel az FT a rendelkező részben foglaltak szerint hozta meg döntését

Budapest, 2013. október 8.

Dr. Kecskés Krisztián

fegyelmi tanács elnöke

Az Újpest büntetésének csökkentése is egy érdekes furcsaság. A 9. fordulót követően még azt írtuk, „Most akciós a fradizás”, mert ki lehet hozni akár 100ezer forintból is, miközben minden más legalább 200ezer. Ehhez képest most még tovább csökkent az ár, egész pontosan 50ezerre.

És a legszebb az egészben, hogy a fradizásért büntetett, visszaeső Újpest tételét pont abban a határozatban csökkentik a felére, amikor a Honvédot elmeszelik ugyanazért, mint visszaesőt a duplájára.

Összetett:

  • FTC: 3.900.000 forint / 5 büntetés, 1 szektorbezárás (felfüggesztve), 1 megrovás, 2 szövetségi ellenőr, 2 rendezői gárda megemelés
  • Újpest: 850.000 forint / 3 büntetés (50.000 forint diszkonttal)
  • Videoton: 700.000 / 2 büntetés, 1 megrovás, 3 szövetségi ellenőr
  • Haladás: 600.000 forint / 1 büntetés
  • Pécs: 250.000 forint / 2 büntetés, 1 megrovás
  • Győri ETO: 100.000 forint / 1 büntetés, 2 rendezői gárda megemelés, 2 szövetségi ellenőr
  • Diósgyőr: 100.000 forint / 1 büntetés,  2 szövetségi ellenőr
  • Honvéd: 100.000 forint / 1 büntetés, 1 írásbeli figyelmeztetés
  • Paks: 1 megrovás
  • Debrecen: 1 írásbeli figyelmeztetés
  • Mezőkövesd: 1 írásbeli figyelmeztetés