sor_gif_3

Természetesen akkor is ittunk volna, ha bármi esélyünk marad a továbbjutásra, és nem feltétlenül azért, mert nem bírjuk ki este nyolcig sör nélkül. Bár végül is de, nem bírjuk ki este nyolcig sör nélkül. Viszont mivel – a világ lehető leglogikusabb döntése értelmében –  a Népstadionban már nem lehet alkoholt kapni, ezért legalább a kifogás megvan, miért kell már órákkal a kezdés előtt kint állni a hidegben egy kurva korsóval a kézben, amiben vizezett Arany Ászok van, pisálni nem lehet a tömegtől és két óra, mire az ember kikéri a nyolcfős társaságnak az aktuális kört, amit persze ő fizet.

Rendben van, hogy a többség akkor is egyből a melóból menne vedelni, ha történetesen bent is kaphatna sört. Így viszont mindenki megpróbálja a lehető legtöbbet magába tölteni, aminek tapasztalataink szerint általában két következménye van, és a két csoport között elég nagy az átfedés: 1. ordasul bebaszott, járni is képtelen figurák 2. a meccs első húsz percét lekéső emberek.

A lényeg, hogy a Népstadion pár kilométeres vonzáskörzetében minderre remek lehetőségeink nyílnak, úgyhogy be is fejezzük a szófosást, igazából ezeket akartuk egy csokorba szedni.

Stadion Söröző @ Thököly-Dózsa sarok ÉS Kisbolt @ Thököly-Dózsa sarok, szemben a Stadion Sörözővel

stadion_sorozo_20131014

Sajnos az utcafront még nincs kész a Stadion Söröző előtt, így kicsit arrébb kell majd ácsorogni

A kisbolt minden bizonnyal a legköltséghatékonyabb módszer a környéken. Olcsósága mellett – mármint olcsóbb, mint bármelyik kocsmában inni, ha csak nem a kannás fröccsöt szeretjük jobban – az is emellett szól, hogy az ott vásárolt sörrel tetszőleges italozók elé táborozhatunk át, amennyiben baráti társaságunk máshol, pl. szemben, a Stadion Sörözőnél tanyázik. Korsót lopni egy helyről bizony még válogatott meccsen is címeres taplóságnak számít, persze ilyenkor azért mások a határok. Így viszont ezt is megúszhatjuk, a Dózsa felőli bejáratig (meg amíg beszerencsétlenkednek minket a bejáratnál) akár több sört is meg tudunk inni, ha igazán gyorsak vagyunk.

Pisálni ugyan nem lehet, de a zebra túloldalán, a Stadion Sörözőben biztosan nem haragszanak meg, ha kint lerakjuk a piát, majd elintézzük a dolgunkat. Persze, hogy nem, hiszen nem is tudják, a kocsma vendégei vagyunk-e vagy sem.

A Stadion Söröző egyszerűen alap, itt most épp szurkolóbarát fejlesztések történnek – ahogy arról már írtunk is korábban -, ellenben sajnos nem lesz kész időben.

Imperiál Söröző @ Baross tér 16, Keleti 

imperiál

Fotó: hovamenjek.hu

Az otromba IMPERIÁL feliratról már annak is biztos beugrott, aki még életében nem volt ott, de már járt a Keletinél, illetve tudja, hova pakolták most éppen a 7-es busz megállóját. Aki már volt bent is, és nem csak kint várta a többiek által hozott söröket, azt mondja, remek hely, mert pl. olcsó az Arany Ászok. Viszont több vonatot is lekésett amiatt, mert mocskos módon berúgott itt, és amióta nincsenek játékgépek, már a hangulat sem az igazi. Az igazán rutinosak szerint egyébként ide inkább meccs után érdemes menni, mert egyrészt baromi messze van a Népstadiontól, másrészt a környéken könnyű gyroshoz jutni, ami ugye ittasan, éjszaka gyakorlatilag az egyetlen megvásárolható étel a városban.

Gusztáv Pub @ Hungária körút 62/b

Igen, az a zöld sátortetős hely, ahol rohadt hangosan hallani az 1-es villamost, és úgy lehet a kiülős részen cigizni, hogy még tévé is van. Nem akarunk túl nagy reklámot nekik, mert a végén még Fradisták százezrei özönlik el szombatonként, de ez bizony A tökéletes italozó. Itt hívnánk fel a figyelmet a kiszolgáló személyzetre is. Ha a MILF-rajongók hazatérnek, hetekig fognak recskázni. Vagy inkább visszamennek következő héten is.

gusztáv

Fotó: kocsma.hu

Bár a futballmeccs és a sör egy és ugyanazon fogalom, a Gusztávban mégis inkább a fehér borukat javasolnánk, amiből egy kancsó és egy hozzá tartozó szóda alig több, mint mondjuk két, vállalható minőségű sör.

Félidő Söröző @ Kerepesi út-Hungária sarok

A hely, amit a Stadion Söröző mellett biztosan a legtöbben ismernek. Mivel inni itt is lehet, igazából semmi baj sincsen vele. Viszont több, mint esélyes, hogy ezt az utcán állva kell tenni, a vécé a tömeg miatt össze van hugyozva és a sort sem könnyű kivárni, mikor már csak 10 perc van a kezdésig.

Felido

Fotó: sorjaror.blog.hu

Bár metróval és 1-es villamossal is jól megközelíthető, a Népstadion bármelyik bejárata legalább 15 percre van innen, aminek rendszerint elég jelentős késés a vége. Ellenben határozott előnye, hogy egyrészt mellette is van kisbolt (igaz, itt gyakorlatilag sosincs már sör, mikor igazán kéne), másrészt a stadion felé útba esik a következő helyünk.

Zöldséges @ Stadionok, metrókijáró, jobbra

Frekventált hely, úgyhogy kicsit drágábban mérik a sört, mint azt elvárná az ember. Inkább akkor jó, ha vészhelyzet van, mert a szarszagú trolimegállóban egy dobozos Kőbányaival ülni még ilyenkor sem a legkellemesebb elfoglaltság. Viszont a metróból kijövet, a Stefánia meg a Dózsa felőli bejárat felé igyekezve is kapóra jön, ha az ember siet. És akkor is, ha éppen inni tart valahova, de mielőtt iszik, még inni akar. Pisálni sajnos nem lehet, viszont ez ott pár méterre azért megoldható, de erre tényleg nem akarunk részletesebb tippet adni.

Járd be mindet!!!

A közszolgálat jegyében létrehoztunk egy foursquare-listát is ezekből a helyekből, ha úgy érzed, az időd végtelen, valamint ha szeretnél elmerülni Zugló szépségeiben a meccs előtt. Vedd fel és idd végig mindet!

+ a nyilvánvaló szavazódoboz