Megért ez egy zárt kapus meccset? A kérdés jogos,  sima győzelem után ugyan minek balhézni? (Fotó: taccs.hu)

Megért ez egy zárt kapus meccset? A kérdés jogos, sima győzelem után ugyan minek megrázni a büntetésfát? (Fotó: taccs.hu)

Az újpesti szektorhoz legközelebb levő fradisták már a lefújás előtt pár perccel is be akartak rohanni a pályára, a lefújás után sikerült is nekik. Megérte? Hát, majd kiderül, de az lenne a tippünk, hogy nem. Fradi-Újpest 3-1.

Ez az, amit a tévén keresztül egyáltalán nem látni (Fotó: Korponai Tamás, NSO)

Ez az, amit a tévén keresztül egyáltalán nem látni (Fotó: Korponai Tamás, NSO)

Azt azért hozzá kell tenni a pályán rohangászókhoz, hogy atrocitás nem volt. Bementek, ünnepeltek, kaptak mezeket, kicsit csúnyán néztek a lilákra, aztán visszaballagtak a helyükre. Ettől még persze büntetés lesz  a büntetés. Moniz arra kéri az MLSZ-t, hogy ne dramatizálják túl a dolgot .

Vége: Fradi-Újpest 3-1

A Fradi második gólja után feladta az Újpest, nem volt bennük elég kraft, úgyhogy teljesen reális a 3-1, de minek okoskodunk itt, úgyis mindenki látta. (Közben meg a kispesti kézisek is kikaptak, ez tényleg nem a Kispest hétvégéje volt.)

Böde és Ngawa, hogy magáról a meccsről is legyen már egy kép (fotó: MTI)

Böde és Ngawa, hogy magáról a meccsről is legyen már egy kép (fotó: MTI)

Kb. 5-6 perccel a vége előtt az újpesti szektorhoz legközelebb levők egy része áttörte a kordont, de a rohamrendőrök gyorsan memgutatták, ki is itt a góré. Nem baj, most majd megint lehet egy hétig arról cikkezni, hogy milyen rohadt veszélyes is Magyarországon focimeccsre menni. Videó itt. Azért az újpestieket sem kellett félteni.

77. perc: Böde jött, mint a tank egy szögletre, Juanan nem ugrott fel, ő viszont igen. 3-1 a fejes gólok Derbijén.

71. perc: Juanannal megint csak a baj van, bár most is csak jót akart, de a vége az lett, hogy Balajcza olyan pózban fetrengett a földön, mint akinek eltört a kulcscsontja, de szerencsére nem.

A nagy rohanásban el is felejtettük mondani, hogy a szünetben leánykérés is volt a pályán. A Fradi-mezes hölgy boldogan mondott igent, aztán miközben jöttek lefelé, a fickó még azért gyorsan megölelte Kabátot.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Minden tiszteletünk Besicé, de nagyon ki fogja húzni a gyufát Kabát Petinél.

47. perc: Juanan védhetetlen öngóljával fordított a Fradi. Böde nem érte el, de Juanan megoldotta helyette, Balajczának esélye sem volt. Mindezt a Fradi-tábor előtt, akik majd csak tévében fogják tudni megnézni, mi is történt pontosan, mert pont akkor kezdték el telefüstölni az egész stadiont. Vajon mennyi lesz az aktuális MLSZ-es büntetés?

Néhány fradista azonban megpróbált átmászni a kerítésen, mert lassú volt a beléptetés. Ezután rendőrök mentek oda a renitensekhez. A rend őrein nem volt rendőrruha, így a Fradi-ultrák is sajátjaik védelmére keltek. Megérkeztek a rohamrendőrök is, de szerencsére a helyzet hamar rendeződött. (NSO)

Nem viccelnek a fiúk, tényleg van iram, ilyet azért itthon nem nagyon szoktunk látni. Erre szokás azt mondani, hogy – a félidőhöz közeledve – már a seggükön vették a levegőt, de azért reméljük, a tempó marad továbbra is. Várhidi Péter szerint Kabátnak kellene megráznia magát, hogy az Újpest behúzza, és nekünk is van olyan megérzésünk, hogy az ő félelmetes jobb lába lesz a Fradi veszte.

A Fradi Sör tényleg olyan, mint a Szalon, kipróbáltuk a szünetben.

44. perc: Besic cselezett ki saját 16-osa előtt mindenkit, ami azért volt kicsit felesleges, mert a közelében sem volt senki. A láthatatlan játékosok között szlalomozó védő hülyéskedését végül Kabát unta meg, szabadrúgás kifelé.

25. perc: Jenner beadását Diallo fejelte Balajcza kapujába, 1-1. Előtte Mateos tette meg ugyanezt, amivel csak az volt a baj, hogy lesről tette.

4. perc: Kabát visszafejelte Tshibuabuának, aki 16-ról lőhetett úgy, hogy a világon senki sem zavarta. 0-1, pedig 1 perccel előtte Jenner hagyta ki a kihagyhatatlant a túloldalon.

Mindenki melegít, Szabó Zsolt a sereghajtó. Reméljük, a meccsre összeszedi magát (Fotó: taccs.hu)

Mindenki melegít, Szabó Zsolt a sereghajtó. Reméljük, a meccsre összeszedi magát (Fotó: taccs.hu)

A Duna TV kamerái végigpásztázták a közönséget, ahol Szürke Gandalfot véltük felfedezni a zöld-fehér mezes drukkerek között. A fotóhoz túl lassúak voltunk, de eskü, hogy a Gyűrűk ura varázslója is ott várta, hogy végre kifussanak a csapatok.

„Fradi-Dózsa helyett Kispest-Szeged kézimeccs Soroksáron. Női NB II.” – üzent Végh Hanta, aki ezek szerint nagyobb honvédos, mint amekkora futballrajongó.

A B-közép is fullon (Fotó: taccs.hu)

A B-közép is fullon (Fotó: taccs.hu)

A vendég fullon (Fotó: taccs.hu

A vendég fullon (Fotó: taccs.hu)

15:54 Állítólag balhé van a sörsátornál, könnygázaznak is. Azt nem tudni, kik és pontosan miért hőbörögnek.

15:48 „A közvetlen közelemben 49 hölgyeményt számoltam össze, mind rettegve vacognak.”

15:40 Megjelentek a „bocsi, az én jegyem szól erre a székre” szurkolók. Már vártuk őket.

15:35 „Azt mondják a lilák, hogy egyszerűen senkik vagyunk. Pedig szerintünk valakik.”

15:31  Eddig 1-1 a Fradi induló-Faszszopó Újpest állása, számoljuk a végéig.

Kezdők:

Fradi: Jova – Gyömbér, Mateos, Besic, Adams – Józsi, Gerson – Jenner, Böde, Holman – Diallo
Újpest: Balajcza – Ligot, Ngawa, Juanan, Antón – Suljic, Vasziljevics, Balogh B., Simon K. – Kabát, Bavon

15:00 Már tuti, hogy nem lesz telt ház: négy srác már jegy birtokában, erősen alkoholos állapotban beszólogatott a secusoknak, akik rövid eszmecsere után felszólították a fiatalembereket, hogy a mérkőzés megtekintése helyett látogassák meg inkább édesanyjukat és létesítsenek vele vérfertőző kapcsolatot.

Azért még pár újpesti hiányzik abból az 1240-ből (Fotó: taccs.hu)

Azért még pár újpesti hiányzik abból az 1240-ből (Fotó: taccs.hu)

lilamajom2

Fotó: taccs.hu