Nem várt új fordulatot hozott a múlt héten megénekelt különös zalaegerszegi eset: megszólalt ugyanis a ZTE csatára, a kétes összefüggésbe hozott Darko Pavicsevics, aki a hétfői Nemzeti Sportnak nyilatkozott nagyon érdekeseket.

A botrányt egy facebookos bejegyzés váltotta ki: egy zalaegerszegi férfi a múlt szerdai ZTE-Ajka (1-2) Magyar Kupa-meccs előtt néhány órával kiposztolt egy Tippmix-szelvényt, és azt fűzte hozzá, „mai tuti, bundas…” A poszt alatti egyik komment arra utalt, hogy a kérkedő fogadó beszélt a meccs kapcsán „Pavi”-val. Utóbbi becenévről pedig mindenkinek az egerszegiek csatára, a kritikus meccsen gólt fejelő és büntetőt hibázó horvát futballista ugrott be.

Pavicsevics a sportlapnak beismerte, hogy – szavai szerint sok futballistához hasonlóan – maga is fogad, de csak hobbiból és csak néhány ezer forinttal. Azt azonban határozottan tagadta, hogy a múlt szerdai meccsre fogadott volna.

„Természetesen az említett, az Ajka elleni mérkőzésre nem fogadtam” – állította. Ez azért fontos részlet, mert a szombati Blikk témával foglalkozó írása egy forrásra hivatkozva azt állította: Pavicsevics megjátszotta a kupameccset, de a hazai győzelemre fogadott. Mindegy is lenne, mire fogadott, mert ebben az esetben máris gondban lenne a 26 éves csatár.

MLSZ Fegyelmi Szabályzat, II. Fejezet, Fegyelmi vétség, 7. § Fegyelmi vétség, B)
(2) Labdarúgó részéről fegyelmi vétségnek minősül, ha:
(m) (mc) Magyarországon vagy külföldön, közvetve vagy közvetlenül részt vesz, vagy megkísérel részt venni saját sportszervezetét érintő sportfogadásban vagy ahhoz hasonló tevékenységben, illetve közvetett vagy közvetlen anyagi érdekeltsége van ilyen jellegű tevékenységben.

A nagy védekezés közben azonban arra nem figyelt, hogy két játékostársát viszont alaposan bemártotta, de legalábbis kínos helyzetbe hozta.

„Ismerem azt az embert, aki feltette a képet a szelvényről, de azt nem tudtam, hogy ez a férfi két csapattársammal együtt volt a mérkőzés előtt néhány órával. De persze ez még semmit sem jelent.”

Ez egy általunk eddig nem ismert állítás, hogy két zalaegerszegi együtt volt az állítólagos bundára célzást tevő albán pékkel a szóban forgó meccs előtt. De mégis, kik lehettek ők? És mit csináltak együtt ők hárman?

Erre bizonyítékot nem, csak utalást találtunk. A forrás ismét az albán pék fb-oldala.

Forrás: Facebook.com

Forrás: Facebook.com

Esetleg, ha valaki tud albánul, lefordíthatná, hogy mi is a komment, mert a google fordítója bedobta a törölközőt.

Természetesen az állapotfrissítésben (amely a kritikus meccs előtt néhány órával keletkezett) megjelölt személy értesítést kap arról, hogy megjelölték, de megjelölhették olyan helyen és összefüggésben is, amihez nincs köze.

Azt persze még mindig nem tudjuk, bundázott-e bárki a múlt szerdai ZTE-Ajka kupameccsen, vagy csak egy nagyot szóló trollkodáshoz van szerencsénk. Tisztábban most sem látunk.