Bár minden ellene szól, úgy tűnik, baromi sokan lesznek a ma este 21:00-kor kezdődő Diósgyőr-Újpest szuperrangadón. A helyzet azért fura, mert Miskolcon még mindig megy a felháborodás a rondán magasított jegyárak miatt (ülőhelyhez 2500 forintért lehet a legolcsóbban jutni, ami helyi szinten pontosan tíz korsó Borsodit jelent a stadionnal szemben lévő Kata presszóban), illetve a tavalyinál is tragikusabban kezdődő szezon miatt. Ehhez képest a legnépszerűbbnek számító napos oldalra egyáltalán nem lehet már jegyet kapni. Mégsem az a legérdekesebb, hogy ebben a szellemben pontosan mennyire fogja majd büntetni a csapatokat az MLSZ, hanem hogy ha igaz a Boon híre, pontosan hogy jutnak be a nézők?

Diósgyőrben megint aktuális lett klasszikus drapi

Diósgyőrben megint aktuális lett klasszikus drapi

„A rendőrség közleménye szerint az új beléptető rendszer és az ehhez kapcsolódó előzetes regisztráció alapján a rendezők a szurkolók stadionba való belépési jogosultságát ellenőrizni fogják, és a fiktív, vagy más nevére szóló jeggyel bejutni szándékozók beléptetését megtagadják” – írja a Boon. Ha ez igaz, akkor ha a teltház nem is jön össze, legalább 5-6000 embert kell beléptetésnél igazoltatni, ami különösen annak fényében mókás, hogy Újpesten például 60 Mezőkövesdről érkezett szurkolót sem sikerült úgy lezavarni, hogy azok bejuthassanak azért időben a meccsre.

Ha ez még nem lenne elég, a diósgyőri ultrák már nagyon korán leszögezték, hogy őket még a „faszszopó Újpest”-rigmusok sem képesek belökni a stadionba, ameddig kötelező szurkolói regisztráció van. Ennél talán egy fokkal megengedőbbek az újpestiek, akik elutaznak Miskolcra de

ha ott regisztrálniuk kell, nem vesznek jegyet.

Vajon mi fog történni, ha két egymást eléggé rühellő ultracsoport inkább a stadionon kívül marad? Ha a rendőrség az ő elválasztásukkal foglalkozik, ki fog igazoltatni? Ha be akarok érni este 9-re a meccsre, elég-e, ha délután 4-kor odamegyek piálni? Miért nem működik a DVTK honlapja? Tart-e még a 200 forintos sörakció a Katában?