székely

Kinézetre – fehérben – nem egy kiköpött Váczi Zoli (fotó: adevarul.ro)

A cím nem csak megtévesztő, de – mint az a cikkből kiderül – valószínűleg hülyeség is, viszont legalább jól hangzik. Valójában Székely Szabolcsról lesz szó, aki a semmiből jött és vezeti a román góllövőlistát.

Az ACS Poli Timisoara 28 éves gólzsákja/gólvágója/gólfelelőse eddig valószínűleg nem csak számunkra volt ismeretlen. A hármas jelzőt azzal érdemelte ki, hogy a Temesvár eddigi négy bajnokiján már hat gólt szerzett, ráadásul eddig a másod-, harmad -és negyedosztályú csapatokban játszott.

A másodosztályba a temesrékasi Atletic Club Recas csapatával jutott fel, de ők játékosaikat és helyüket is átadták a Temesvárnak, akik a román első osztályba is feljutottak. Annyira feljutottak, hogy négy meccs után vezetik a bajnokságot.

A romániai bulvársajtó már meg is próbálta kikezdeni Székelyt, mégpedig azzal, hogy a center bizony iszik. A Libertatea szerint egyenesen a borból nyeri az inspirációt, és azért éppen most olyan sikeres, mert eddig nem ivott.

Székely viszont igazságtalannak tartja az alkoholista szerepet, aminek alapja, hogy pár éve egy borospincében a riporter kérésére koccintott egy csapattársával. Ő egyébként inkább abban látja a hirtelen jött sikereket, hogy kiköltözött a temesrékasi diákotthonból, és már nyugiban tud élni. Hogy mire viszi a románok által hat gól után máris piásnak titulált nagyenyedi csatár, az nyilván nem most fog kiderülni. Nem akarjuk mi sem gyorsan megfejteni a titkot, de annyi biztos, hogy a román bajnokság rendesen meggyengült.

“A pénzt több csapatnál is elfogyott. 2-3 éve még 6-7 klub működött évi 10 millió euró feletti költségvetéssel, mára csak a CFR és a Steaua maradt. Az önkormányzatok támogatása miatt olyan csapatok jutottak most fel, akiknél korábban nem volt komolyan vehető futball” – mesélte a Taccs.hu-nak Boros Miklós, a magyar sportújságokat az ottani helyzetről rendszeresen informáló kolozsvári újságíró, aki nem mellesleg a CFR-blog bloggere. Boros nálunk sokkal jobban ismeri a romániai futballt, így azt is kénytelenek vagyunk neki elhinni, hogy Székely egyébként nem egy nagy szám, csak egyrészt jól ad nekik a gép, másrészt ő a center, ezért ő rúgja a gólokat. Eddig a könnyebb ellenfeleket is kifogták.

Magyarul állítólag csak törve beszél, ami a fenti videóból egyáltalán nem derül ki, mindenesetre románul hallhatjuk nyilatkozni.

A Temesvár péntek este a Botoşani-val játszik, mi azért figyelni fogunk.