suto_andras_valogatott_mez

cefetül elegáns

Sütő András dizájner gondolt egyet, és szabadidejében eljátszadozott azzal, hogy milyen lehetne a magyar válogatott meze, ha éppen nem az adidas valamelyik kommersz darabját hordanánk.

A negyven éve megszokott három csíkot hirtelen felindulásból a magyar retró emblematikus ‘T’ betűjére cserélte, a mez testének pirosát visszaállította a hagyományos meggypirosra, anyagában kapott egy kis mintát, ahogy a Fradi legendás vesztes BL-meze a címerrel, végül az egészet megbolondította egy nyakon körbefutó nemzeti színű varrással, amely egy közepesen mellszőrvillantó kivágásba érkezik meg. Belül, az árcímke helyén még elfért egy „Hazádnak rendületlenül” felirat is. Az összkép egyszerűen gyönyörű. Sajnáljuk, hogy mindez csak játék, és nem a Tisza, valamint a szövetség közös koncepciója. (További képek itt.)

A magyaros motívumok mezrevitelének gondolata egyébként egyáltalán nem újdonság. Korábban a jégkorong-válogatottnál is előkerült egy huszármintával operáló pályázati anyag, a londoni olimpiára pedig egyenesen olyan formaruhát választottunk, ami ötletesen keverte a modernt és a tradicionálist, valamint a külföld osztatlan elismerését a hazai fanyalgással.

Egyébként nagyjából mikor szerepeltünk utoljára vállalható szerelésben?