• Paks – Pécs 2-1 (Simon Attila [2] ill., Koller) # videó
  • Diósgyőr – MTK 2-2 (Alves, Tisza ill., Pölöskei, Bese) # videó
  • Haladás – Győr 2-2 (Radó [2] ill., Martínez, Kink) # videó
  • Kaposvár – Kecskemét 1-2 (Petrache ill., Mogyorósi, Forró)
  • Felcsút – Újpest 1-2 (Tischler ill., Kabát, Ahjupera) # videó
  • FTC – Videoton, vasárnap 0-2 (Nikolics [2]) # videó
  • Honvéd – Pápa, vasárnap 0-1 (Griffiths) # videó
  • Debrecen – Mezőkövesd 1-0 (Szakály)

Paks-Pécs

előtte:

Bréking! Lázok helyett Windecker Pakson!

utána: Simon annyira akart, hogy két gólt is rúgott. Aki kihagyta a meccset, az viszont ne forgolódjon álmatlanul egész éjszaka. Pénteki nyitómeccses volt a tempó.

Haladás-Győr

előtte: A forduló talán legnagyobb jubileumát hozza ez a mérkőzés: 100. alkalommal feszül egymásnak a két csapat. Az utóbbi tíz alkalomból hétszer játszott döntetlent a két fél, idén pedig még egyszer sem nyert egyik alakulat sem.

Közben elérhető a Zöld 11, a halisták hírlevelének legújabb száma, valamint a korábbiak itt.

Bréking! Windecker helyett Lázok Győrben!

Újabb bréking! Burgos is Győrben!

Kaposvár-Kecskemét

utána: Szombat este, ha csak átmenetileg is, de a Kecskemét először vezeti az NB I-es tabellát története során.

Felcsút-Újpest

előtte: Nagy dolgok dőlnek el Fehérváron szombaton. A felcsútiak az Eger 56-os debreceni nézőszámát szeretnék felülmúlni, ezért toborozzák a szurkolói buszra a szurkereket, de reálisak. „Az Újpest elleni találkozóra minimum 20 szurkoló jelentkezése esetén indítunk buszt” – olvasható a PAFC honlapján. Az Újpest pedig azért küzd, hogy Balajcza kapusnak a tudatalattija mélyére kelljen űznie a benne lakozó lokális Nostradamust.

utána: A hatszázas nézőszám összejött Sóstón, kérdés, ebből mennyi a vendégsereg. A nap lúzere mindenképp Ahjupera, aki győzelmet érő gólja után mezlevétel+labdaelrúgás kombóért hagyta emberhátrányban bő húsz percre a csapatát.

FTC-Videoton

előtte: Elvileg ez a forduló rangadója. Azonban a meteorológusok 36 fokot ígérnek a hétvégére, úgyhogy a fél ötös kezdés kevés jót ígér ezen a futballéghajlaton. Fehérvári fieszta helyett ezúttal vasárnapi sziesztára tippelünk.

Honvéd – Pápa

előtte: Ivancsics Gege egy Szigetszentmiklósnak lőtt felkészülési góllal készül volt csapata ellen.

Debrecen – Mezőkövesd

előtte: Épül a kövesdi világítás, bővül a stadion, addig is felcserélték a pályaválasztói jogot. Véber György pedig nem pofonért akar debrecenbe menni:

A Debrecen hazai pályán erős csapat, a somogyiak elleni kiütéses diadala figyelmeztető jel számunkra, de nem több. Érdekesen alakult a meccs abból a szempontból, hogy az első osztályban nem szokás úgy összeroskadni, mint ahogyan azt a Rákóczi tette. Nos, ebből tollasodtak meg a hajdúságiak, akik miután szép sorjában szerezték góljaikat, már felszabadultan futballoztak. Játékosaimnak már sokszor elmondtam azokat a mondataimat, amit a nyilvánosság felé is megteszek: a mi csatánk merőben más lesz. Nekünk, dacára a 0-3-nak, volt tartásunk az MTK Budapest stadionjában és tudom, hogy vasárnap este sem leszünk nyuszik.

 

[phpleague id=1 type=table latest=true style=general]