Haladas-Honved_14_Babar_0034

A szombathelyi vendég (fotó: 1909foto.hu)

Azt természetesen mindenki tudja, hogy családbarát módon már két éve Győrben szórakozik legjobban az ember fia, de az továbbra is nyitott kérdés, hogy mi van akkor, ha egy stadionba vendégségbe érkezünk?

Mitől jó egy vendégszektor? A mezőkövesdi 250 forintos sörártól? Az 1400 forintban maximalizált vendégzsugánál olcsóbb beugróktól? Esetleg attól, hogy födém van a fejünk fölött? Vagy valaki egyenesen az ülőhelyeket kultiválja? Tényleg mitől?

Kispesti blogunk legutóbb Győrben járt, ahol a családbarát titulus birtokában nem engedtek esernyőt bevinni a fedetlen vendégszektorba, ami ha nem is világrengető bunkóság, de azért egy alapvetően kellemetlen odaszúrás. Aki korábban járt nyári meccsen Siófokon, az szembesülhetett a meleg sörbe pénzért árult jégkocka intézményével, vagy a napon gőzölgő Toi-Toi-ok illatával, és legendák keringnek egy, a paksi lelátó aljába befészkelődött darázsrajról is, illetve a darazsak támadásáról a kecskeméti szurkolók ellen.

Feltesszük tehát a nagy körkérdést: mitől jó egy vendégszektor? Mármint úgy jó, hogy utólag ne legyen az emberben valami iszonyatosan kellemetlen mellékíz, hogy itt bizony csúnyán kicsesztek vele. Mert tökéleteset nyilván sehol sem fogunk találni.