Tegnap leszállt Ferihegyen Gennaro Gattuso, azóta mindenki transzban van, hogy melyik magyar csapathoz szerződik edzőnek a csupaszív, más fordulattal: néha kifejezetten elmebeteg olasz világbajnok. Érdekes, mindenkinek egyértelmű volt, hogy azért jött ide az Észak-Balkánra, hogy edzősködjön, arra senki nem gondolt, hogy kurvázni akar, vagy éppen vesz egy félig üresen álló plazát. Hát, Sóstón tényleg valami mást kereshetett.

Azt először hozta tegnap a csakblog, hogy a derék Gennaro Gattuso, a kétszeres BL-győztes, világbajnok olasz futballista (nekem még mindig az), vagyis edző leszállt Ferihegyen és jön, hogy a Honvéddal tárgyaljon. Erős olasz vonal ide, erős olasz vonal oda, több mint megmosolyogtató volt, hogy Gattuso Kispesten köt ki.

De mindegy is, ez az első geller megadta a kezdőlökést, hogy futballilag van itt. Gyorsan innen-onnan bedobták a szintén viccnek hangzó Újpestet. Na, meg a Vidit, hiszen ha egy BL-győztes belép az országba Ferihegyen, jó eséllyel veszi az irányt az M7-es felé.

A felkészült magyar sajtó akkor már magabiztosan hozta a Vidi-Gattuso kapcsolatot, amikor megjelent valami hatvanhatodik olasz oldalon. A fehérvári kommunikációs agytröszt gyorsan cáfolta a dolgot, hogy tárgyalnának, igaz, Sóstón még azt sem erősítették meg eddig hivatalosan, hogy Gomes a nyáron mehet, amerre lát.

Nekünk nagyobb szerencsénk volt, begurult egy infó arról, hogy Gattuso tegnap a Sóstói Stadion környékén ólálkodott. Azt is hozzátették szemérmes informátoraink, hogy Rino nem a szomszédos állatkórházba vitte be fülgyulladásos csivaváját és nem is az elfeledett üknagypapája sírját lelte fel a stadiont körülölelő fél tucat temető egyikében.

Rino helyében azért megvárnánk, hogy José „Baza” Gomes be tudja-e lökni EL-helyre a Vidit, mert a Paks meg a Nyíregy ellen nem lesz akkora szakmai előrelépés felkészíteni Zéluis Lajost, meg a többieket.

És cserébe Gattuso egyik szép jelenete a 2006-os vébéről.