Május tizedikén szurkolókkal lesz tele a tervek szerint. Az elsejei megnyitón is. (Fotó: dehir.hu)

Május tizedikén szurkolókkal lesz tele a tervek szerint. Az elsejei megnyitón is. (Fotó: dehir.hu)

Kedd délelőtt kiderültek a Nagyerdei Stadionba szóló jegyek árai, amelyek kipengetése után tizedikén a Debrecen-Újpest, június elsején pedig a Debrecen-Honvéd meccsek tekinthetők meg.

Szerdától hömpölyöghet a tömeg a jegyárusító helyek felé, természetesen bérletesek előnyben, de a lényeg:

  • VIP: 10 000 Ft. – korlátlan mennyiségű pogácsával
  • B-közép: 1000 Ft.
  • további szektorok: 1400, 2000, 3000 Ft.

Ezekből az következik, hogy nem igazán lóg ki sem lefelé, sem fölfelé a többi stadion – itt most elsősorban a modernebb létesítményeket nézve – jegyáraihoz képest. Nyilván vannak kivételek, hiszen a készülő Fradi-stadionban a legolcsóbb jegy 1800 lesz, Győrben a kiemelt meccseken (FTC, Loki, Újpest, Vidi) 1500 és 3500 a két szélső érték. Székesfehérváron és Újpesten már ezer forint alatt is be lehet jutni – előbbinél 630 (kedvezménnyel és online vásárlással), utóbbinál 800 a legolcsóbb (online vagy elővétel) -, valószínűleg ebben a stadionállapot is szerepet játszik.

Debreceni és ferencvárosi oldalon is hangoztatják, hogy a jegyárak közti különbség nem követi a régi és az új létesítmény közötti különbséget. Debrecenben az eddigi legolcsóbb 500 forint volt – a kapu mögötti részre -, most a kétszerese. Az eddigi legdrágább viszont – 2500 forintos jegy – nincs messze a mostantól érvényestől.

Várható, hogy az új létesítménybe sokan ki fognak menni, ősztől derülhet ki, hogy drágának tartják-e az emberek, mindenesetre illeszkedik a honi jegyártrendbe.