www.kozlonyok.hu nkonline MKPDF hiteles MK14012.pdf

Magyar Közlöny, 2014.01.30.

Itt vannak a legújabb állami prioritások: nemzetgazdasági szempontból kiemelt státuszú beruházás lett Balmazújváros, Pápa, Siófok, Szolnok és Zeteegerszeg stadionja.

Helyezések az elmúlt öt évben
csapat 2010 2011 2012 2013 2014*
Balmazújváros NB III./4. NB III./2. NB II./8. NB II./4. NB II./4.
Pápa NB I./11. NB I./13. NB I./14. NB I./14. NB I./8.
Siófok NB II/1. NB I./14. NB I./9. NB I./15. NB II./3.
Sopron NB III./3. NB III./1. NB II./14. NB II./8. NB II./9.
Szolnok NB II./1. NB I./16. NB II./2. NB II./6. NB II./11.
Zalaegerszeg NB I./5. NB I./4. NB I./16. NB II./4. NB II./5.

* őszi szezon után

Például a Sopron egész fasza is stadion(részletet) kapott még az első Orbán-kormány alatt, hogy abban haknizzon egy kicsit Beppe Signori. Később jött a csőd és a megszűnés, hogy a restartig azért játszanak ott egy MTK-REAC bajnokavatót. Az SVSE néhány éve még harmadosztályú volt, jelenleg középcsapat az másodikban.

A ZTE stadionja majdnem kész. Háromnegyed részben ülőhelyes, fedett, sőt, a többiekhez képest még nézője is van néhanapján. Befejezni már csak a jelenlegi torzó felszámolása miatt is érdemes.

A Szolnok néhány éve feljutott egy röpke idényre az NB I-be, és utolsó különutasként haladékot kaphatott a villanyvilágítás kiépítésére, ami – természetesen – nem történt meg. Idény végén kiestek, de legalább a világítás elkészült tavaly tavaszra.

Siófokon még a válogatott is játszott jómúltkorjában, azóta viszont csak akkor használják érdemeben a stadiont, ha a Fradi idénynyitóját sorsolják oda irányítottan. Természetesen Siófokon mindig cél az NB I., akár már idén visszatérhetnek.

Pápa van és stabilan lébecol az élvonalban. Teltház mondjuk ott is csak akkor volt valaha, ha jött a Fradi, de egy födémet azért megérdemelne az az egyetlen lelátó.

Balmazújváros, mint nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás viszont maga a hatalmas kérdőjel. Futball ott alapvetően sosem volt komoly szinten, a másodosztályba is csak néhány éve szagoltak bele először. Az viszont igaz, hogy fokozatosan lépkednek előre, és a stadionjukat is ebben a szellemben bővítgetik. Amúgy az megvan, hogy a gyepszőnyege fűtött?