BLASZ_palyak_1936

Klikkre hatalmas!

Elég jó térkép az 1936-os budapesti pályaviszonyokról. A belvárosból addigra már eltűntek a sporttelepek, de még így is találni néhány szépséget.

Ugyebár még szó sincs Népstadionról, a Millenáris már nem focipálya, hanem kerékpáros velodróm, a közelben ráadásul csak a rég amatőr Postás képviseli a futballt. Ugyebár a Postás egy időben megszünteti a szakosztályát, mert a Fradi zöldasztal mellett veszi el az 1905-ös bajnoki címét – 1906-ban. Később újjáalakulnak, de az NB I. közelébe csak évtizedekkel később, mindenféle összevonások után, nem is saját néven jutnak vissza egy rövidke időre.

Pestszentlőrinc

Kispest és Lőrincz határa közelebbről

Szűkebb pátriámban, Kispest és Pestlőrinc határán (Liptáktelep, lőrinci oldal!) természetesen ott figyel a manapság Bozsiknak nevezett KAC-telep, mellette a Gránit (rossz helyen, igazából délre volt a KAC-tól, ahová berajzolták ott a később a Vörös Csillag (Dutra) Traktorgyár játszott, ma pedig lakópark), kicsit lejjebb a lőrinci Állami telep (ma nagyjából a Havanna környéke), ahonnan Puskás is származik, aztán a lőrinci rendőrség, valamint a SZAC (Deák Bamba!) és testvércsapata az SZFC.

Amikor a kilencvenes évek elején a futball felé nyiladozott a csipám, akkor még volt Kistext is a lajosmizsei vasúti átjáró kispesti oldalán (ma benzinkút), és az imént említett Traktorgyár. Ellenben nem volt a többiből elég sok.

A lényeg, hogy lehet nézegetni, mert elég fasza kis cuccról van itten szó.