Az újabb kacatos posztot az ismét krízisbe került Vasasnak ajánljuk. Egy régi, talányos darab valaki szekrényének az aljáról.

vasas1

Miért éppen oroszlán?

A piros-kékeknél újabb „üzletemberről” derült ki, hogy mégsem egy angyalföldi Abramovics: a Híd Zrt.-s ámokfutók után most Michael Budzinski jött, látott és menekült el. Megint a klubnál lesz így a foci, de az még NB II.-es szinten is agyzsibbasztó összeget visz el, szóval keresik az új tulajdonost.

De a kacatos poszt nem erről szól, csak ennek a hírnek a hallatán szedtük elő ezt a kiváló darabot. Ez nem gyerekkori gyűjtés (bár a színkombináció stimmel), hanem egy idei vaterás mentés eredménye. Aki elpasszolta, azt mondta, egy Fradi-kötődésű rokon gyűjtése, de hogy mikori és milyen célt szolgált, azt nem tudta.

Csak találgatni tudunk, hogy a legalább harmincéves darab mi okból születhetett. Mondanánk, hogy valami utánpótláscsapatnak készült zászlóról van szó, de nehezen hihető, hogy a 70-es-80-as években ennyi részletre figyeltek volna. A Vasassal kapcsolatban a piros-fehér mezkombináció sem nagyon ismerős, szóval fogas kérdés.

Felütöttem Boskovics Jenő 1981-es klubtörténetét – Vasas! Ne hagyd magad!, innen a poszt címe is –, de okosabb nem lettem, az összes képet végigbogarásztam, nem lapul-e valahol egy oroszlános zászló. Nem lapult.

Betámadtam a Vasas mostani munkatársait, de segíteni ők sem tudtak. Valaki, valami tipp?