Nem voltam kint a Sopron elleni Ligakupa meccsen, bármennyire is szereti minden felnőtt férfi a magyar Ligakupa történéseit. De mint vérmes ETO-szurkoló, én is megállapítottam az eredmény láttán, hogy azért az még a tartalékcsapattal is szomorú, hogy nem tudtuk megverni az NB II. sereghajtóját, a megyei rivális Sopront. Majd nyugodtan álomra hajtottam a fejemet. A story viszont folytatódik!

Aztán a szombat első értelmes mozdulatával kinyitom a nyomtatott Kisalföldet, és ott olvasom, hogy utóélete is bőven volt a találkozónak. Mint azt mindenki sejtheti, az a kevés számú szurkoló, aki részt vett az eseményen, bizony hangot adott nemtetszésének. (Azt mindenki el tudja képzelni, hogy milyen módon történt mindez.). Történt már ilyen lelátón, a jövőben is lesz ehhez hasonló esemény, sőt, még az kulturált szurkolás örök vadászmezőin, az ikonná merevült messzi nyugati lelátókon is előfordul ez.

Győrben is zajlik a nézőszám sztenderdizáció.

Győrben is zajlik a nézőszám-sztenderdizáció

Az újság úgy folytatja, hogy „internetes szurkolói információk szerint”, az ezt zokon vevő Pintér Attila, és Tarsoly Csaba a biztonsági személyzet kíséretében személyesen ment oda a szurkolókhoz, számon kérni rajtuk viselkedésüket. Állítólag itt hangoztak el olyan mondatok Tarsoly Csaba szájából, miszerint „szívesen visszafizeti a bérlet árát, de inkább ne jelenjenek meg a meccsen” – értendő mindez persze a fent említettekre. Itt jegyeznénk meg, hogy van idehaza olyan klubtulajdonos, aki ezt egy laza kitiltással elrendezte volna.

De ez még nem minden! – ahogy azt a Teleshop reklámok mondani szokták! A klub állítólag felkereste eztán a biztonságért felelős Pantent Security kft. képviselőit, hogy a jövőben vezessék ki a nézőtérről azokat, akik bírálják, vagy szidják a csapatot, és/vagy a vezetőedzőt. Ennek a kérésnek a biztonsági cég nem kívánt eleget tenni, ezt jószerivel végre sem tudja hajtani. Így a klub felbontotta a biztonsági cég szerződését.

Hát nem csodálatos játszótér a magyar futball?