Hihetetlen, de igaz rovatunk következik. Bár, ha belegondolok, annyira nem is lesz hihetetlen, inkább csak meglepő. Meglepő, de annyira nem is szembe tűnő dolog, ami csak akkor hasít a fejedbe a felismerés hideg tömegével, amikor szembesülsz vele. Akkor jön a magyar szurkoló heurékája, a „basszus, tényleg!”. De mi az?

Be kell ismerjem, nem az enyém az észrevétel. A forduló záróakkordja után, egy remek (sic!) Honvéd – Győr meccs után – mikor a szociális médiában igyekeztem megosztani másokkal bánatomat – találtam rá én is a dologra, nevezetesen:

Ugye, hogy ugye? 104 meccs alatt egyetlen alkalommal sem sikerült még mindkét csapatnak nullával lehoznia egy meccset, sőt, egygólos mérkőzés is csak 15 darab volt az elmúlt 13 fordulóban!

Ilyenkor érezzük igazán, hogy a Kaposvár kilépett a ‘döntetlenkirály’ szerepéből, és Marian Vlak sem leselkedik ránk úton – útfélen a Vasasal 90 percig forgatni a hátunkban a kést a színvonalasnak még a kínai piacon sem mondható mérkőzésekkel.

Az izgalom nagymestere!

Az izgalom nagymestere!

Itt kell hogy előtérbe kerüljön a teljesen jogos kérdés! De ki lesz az első? Illetve kik lesznek azok? A következő forduló záró tétele, a lila rangadó hozza majd meg a nagy együttállást? Vagy a 15. fordulóban a Diósgyőr és a Videoton lesz az, akik majd nem találnak egymáson fogást? esetleg lemegy ez a fél szezon már góltalan mérkőzés nélkül? Még négy fordulót rendeznek idén (már előre fáj mindenkinek a tél, amikor nem lesz Waltner, nem lesz Dalibor Volas, és nem lesz Artner Tamás), addig pedig adott a kérdés – melyik csapatok szurkolói lesznek annyira lúzerek, hogy átélhetik először a nagy eseményt? Nézzük hát!