Történt ami történt, szombat délután én azon egyszerű oknál fogva, hogy vasárnap játszik a Győr, a szabadidős sporttevékenységeknek adtam át magamat, értsd: a Hanságot szeltem biciklivel. Igazából ez csak abból a szempontból lesz fontos a mondanivalóm szempontjából, hogy véletlenül sem voltam a televízió közelében, így egy pillanatra sem érzékelhettem mennyi izgalmat ad a Videoton – Felcsút házi derbi.

A második félidő harmincadik percében csörgött a telefonom. Yahooboi kollégánk, szerzőtársunk volt a hang a vonal másik végén a Sóstói Stadion lelátójáról, aki szerencsére beavatott abba, hogy (ahogy azt sejteni lehet, és sokan persze tudni vélitek) a meccs bizony rettenetesen unalmas. Igazából nem is ez a fontos, hanem a beszélgetés. Megkért hogy eredeti nyelvezetében vezessem elő, ha megírom. Így hát:

„Figyelj! Most hallottam egy olyan kommentárt, és egyből hívtalak is! Figyelj! Figyelj! Ez kész! Na! Hallod! Lassan akkor: a Demjén Rózsi, a zene Détárija! Ezt írjátok meg Taccsra!”

Innentől több percnyi szertelen röhögés következett, majd megállapodtunk, hogy ez tényleg az év dumája! Meg persze igaz is, ehhez kétség sem fér.

Eztán megbeszéltük, hogy a legrosszabbakat kívánjuk egymás csapatának, és a legjobbakat egymásnak. A tanulságot pedig mindenki raktározza el maga.