Két hónapja hirtelen sztár lett, most meg le sem szarja senki, minket kivéve persze. Mi van Székely Szabolccsal, az ACS Poli Timisoara erdélyi származású csatárával, akiről utoljára augusztus közepén hallottunk? Akkor négy román bajnokin hat rúgott gólnál járt, emellett vezették a bajnokságot is. Ilyesmi mostanában nem igazán mondható el róla és a csapatáról sem.

Ha a statisztikákat nézzük,  látjuk, hogy Szabolcs egy több, mint ígéretes kezdés után erőteljes visszaesést produkált. A Temesvár tíz bajnoki után már csak tizedik, azóta, mióta legutóbb hallottunk róluk, nem is nyertek, hat bajnokin csak egy gólt rúgtak, de azt sem Székely. A kupában továbbmentek a Nagyvárad ellen, de a román sajtó által az itallal is gyorsan hírbe hozott kopasz csatár azon a meccsen nem játszott, mint ahogy sérülés miatt a Steaua elleni bukaresti bajnokin sem (a kupában is egymással játszanak majd), ahol kaptak egy sima hármast. Persze, ez nem nagy szám, mi is ugyanitt kaptunk hármat a románoktól, bár ott pontosan 49 ezerrel voltak többen, mint az említett nagyváradi zakónál.  Úgy látszik, Romániában is hasítanak a nézőszámok felfelé, hiába, Bukarestben bajnokcsapat épül.

Fotó: maszol.ro

Fotó: maszol.ro

Augusztusban kolozsvári szakértőnknek előre elhittük, hogy Székely nem egy nagy szám, csak eddig jól adott neki a gép, meg a könnyebb ellenfeleket is megkapták. Eddig úgy tűnik, egyáltalán nem voltunk naivak. Most azt is elhisszük neki, hogy az ellenfelek eddig nem számoltak a csapattal, de a jó kezdés után már alaposan felkészültek belőlük, mi több, kiismerték a csapat játékát, ezért a látványos visszaesés. Székely egyébként még így is vezeti a góllövőlistát, méghozzá négyes holtversenyben, többek között az ötgólos Hadnagy előtt. Mi azért drukkolunk, hogy Szabolcs magára találjon, mint Rudolf Geri az ETO-ban.