honved_szurkolok_vojvodina_2013

Könnyű lesz őket észrevenni a Határ úton
(fotó: 1909foto.hu)

Fellázadtak a kispesti drukkerek, és nem fognak úgy ugrálni, ahogy a rendőrség és a klubvezetés fütyül. A vasárnapi, Ferencváros elleni mérkőzést kiemelt kockázatúnak minősítették, így annak biztosítása kikerült a normál ügymenet jól megszokott világából.

Korábban az volt a szokás, hogy a honvédosok a Határ úton gyülekeznek, ahol a kényelmüket különböző vendéglátóipari egységek és gyorsbüfék szolgálják a várakozás, valamint a meccsre hangolódás tartalmas percei alatt, hogy aztán különmetróval, vagy buszokkal közelítsék meg az Üllői utat. A Fradi idén a Népstadionban játszik (a Puskás Stadionban fogadja a Honvédot!), ami földalatti szempontból egy teljesen másik viszonylat, tehát maradnak a buszok. És innen válnak a dolgok teljesen életszerűtlenné:

a rendőrség és a klub a kispesti stadion melletti Temető közt jelölte ki gyülekezési helynek,

hogy onnan indulnak majd a buszok. Ettől a ponttól idézzük a honvedfc.hu hivatalos közleményét:

Tájékoztatjuk továbbá a Budapest Honvéd szurkolóit, hogy a mérkőzésen biztonságuk érdekében csak a sportszervezett részéről megszervezett utaztatás (2004. évi I. törvény) keretein belül lehet részt venni. Kérjük a kispesti szurkolókat, hogy a mérkőzés napján 14.00 órától gyülekezzenek az Bp. XIX. kerület Temető köznél a részükre kialakított területen, ahonnan csak a szervezetten 14.30 órakor induló külön buszjáratokkal juthatnak el a labdarúgó mérkőzés helyszínére a Puskás Ferenc Stadionig. Kérjük a gépkocsival, autóbusszal érkező szurkolókat, hogy a Temető köznél csatlakozzanak a szurkolói táborhoz. A vendégszurkolók részére jegykezelés és beléptetés a Puskás Ferenc Stadion területén, csak a Temető köztől szervezetten külön buszokkal érkező szurkolók részére lesz!!!  Az Puskás Ferenc Stadionnál jegyértékesítés, parkolási lehetőség, egyéni beléptetés a vendégszurkolók részére nem lesz!!!

Ezek után pattant el a korábban már amúgy is túlfeszített húr a kispesti szurkolóknál, és menten jött a válasz:

Összetartás, egység. Két olyan szó, amit sokan, sokszor szeretnek hangoztatni azzal a közösséggel szemben, melynek tagjai. Emlékeztek még? Ezelőtt 10-15 évvel a riválisaink mindig megjegyezték, hogy bár kevesebben vagyunk mint ők, de mennyire egységesek és összetartóak? És erre milyen büszkék voltunk! Ennek köszönhetően anno nem egyszer megmentettük szeretett klubunkat is a megszűnéstől!

Most ugyan a klub nincs végveszélyben, mégis rendkívül fontos, hogy egységesek legyünk, és összetartsunk azok ellen, akik éppen ezt az egységet és összetartást rombolják szisztematikusan, évek óta. Mutassuk meg nekik, hogy Mi, akik évtizedes barátságokat, ismeretségeket szereztünk a közösségben, nem hagyjuk magunkat!

A temető helyett válasszuk az életet, a virágárus helyett a sörcsapot! 🙂 Találkozzunk vasárnap 12 órakor azon a helyen, ahonnan több mint egy évtizede vágunk neki a pesti derbiknek vagy a nagyobb vidéki utazásoknak bármiféle probléma nélkül!

Vasárnap MINDENKI A HATÁR ÚTRA! MINDENKI A PUSKÁSBA! MINDENKI A KISPESTÉRT!

facebook

és

12 órától Határ út! Fontos: ne higgye senki, hogy csak az mehet be a meccsre, aki a temetős találkozóra megy, és azt se, hogy nem lesz jegyértékesítés a helyszínen. Ezek csak elrettentő kamuk, amikre nem tudni miért van szükéség, de egy felmérés szerint a temetőben szívesebben találkoznak a családok, Hemingway pedig mindent megtesz, hogy jöjjenek… Szerintünk is jöjjenek, csak a Határ útra, apu igyon 1-2 sört, asszony valami löttyöt, gyerek meg kap egy fantát, csaj jobb, mint egy szegfű a sarki virágárusnál…

facebook (szerkesztve)

Megmutatjuk a klub és a rendőrség által szervezett hivatalos találkozó helyszínét:

Nagyobb térképre váltás

Egy szűk utcácska, ami a temető és a Bozsik-stadion vendégszektorának bejáratához visz. A környéken egyetlen benzinkút található, ahol bármi folyadékot lehetne vásárolni, sehol egy kocsma, kisbolt. Szerencsétlen döntés, mert pont annál a Honvédnál sikerült ilyen hülye helyre szervezni a gyülekezőt, ahol a szurkolók idén már beszoptak egy vojvodinai túrát étlen-szomjan.

Tehát a szurkolók, vagy legalábbis egy részük a Határ úton fog gyülekezni, és ha buszokkal szeretnék őket a Népstadionba vinni, akkor oda kell majd menni értük.

  • a Honvéd-tábor egy részét, aki a Határ útnál gyülekezett nem veszik fel a buszok, tömegközlekedve próbálnak meg eljutni a Népstadionig, keresztül a ferencvárosi szurkolókon;
  • a Honvéd-tábor egy része, aki a Határ úton gyülekezett eljut a Népstadionhoz, de ott – érvényes jegye birtokában sem – engedik be, mert nem különbusszal jött;
  • a Honvéd-tábor egy része különbuszra várva végigsörözi a vasárnap délutánt a Határ úton;
  • valaki végre átgondolja, hogy mekkora hülyeség ez a döntés, és még időben kommunikálnak a szurkolók felé egy vállalhatóbb találkozási pontot;

Kíváncsian várjuk, mi sül ki a dologból.