img474.jpg

Emlékeztek még a ’96-os Fradi-BVSC-re? Na, ennyien most biztos nem lesznek, már csak azért sem, mert a felső karély zárva lesz, de azért jó nézni (fotó: ulloi129.hu)

A fradisták már tízezer jegyet elvittek, de úgy látszik, Újpesten is nagy az érdeklődés. Még annak ellenére is, hogy az ultrák felszólítottak mindenkit, hogy eszük ágába se jusson elmenni a derbire, inkább dögöljön meg az MLSZ. Azért nem lennénk azoknak az újpesti drukkereknek a helyében, akik mégiscsak úgy döntenek, hogy a Népstadion egész alsó karéjától a faszszopó Újpestet hallgatják. Nehezebb lesz bejutniuk, mint a Pentagonba.

Kubatov Gábor már mindenkit biztosított, hogy a tízezres Fradi-tábor garantált, ennyi jegy már elment a vasárnapi meccsre. Nem akarnánk itt nagy találgatásokba belemenni, de ha ez már hétfőn így volt, akkor könnyen meglehet a duplája is vasárnapra, vagy még annál is több. Az Üllői úti Jegyelővételi és Regisztrációs Központ bejárata előtt tényleg kígyóznak a sorok, nem kamu, ott jártunk, a saját szemünkkel láttuk, bár ezt a képet nem mi csináltuk.

ulloisor

Nem, tényleg nem ez minden idők leglátványosabb képe, de a lényeg rajta van (fotó: ulloi129.hu)

A fradistáknak tehát aránylag nagy szabadságuk lesz, mindenki úgy és akkor megy be, amikor csak kedve tartja (további infók itt). Bent viszont már nem lesz ilyen egyszerű a helyzet, amire az ulloi129 kommentelői hívták fel a figyelmünket. Az ugyanis a baj, hogy a Fradi népstadionos meccsein a nekik fenntartott szektorok közül eddig mindenki oda ült, ahová akart, bármelyikbe is szólt a jegye. Na, ez vasárnap nem így lesz, ami egyébként biztonsági szempontból teljesen érthető. De ezt csak tegnap közölték a hivatalos honlapon, úgyhogy aki már megvette a jegyét, attól jogos a felháborodás. Sokan vannak, akik egy társasággal mennek, de a jegyük máshova szól, ebből úgy hisszük, lesznek még komoly fennakadások a helyszínen.

Újpesti részről ehhez képest ez van (további infók itt):

A Puskás Ferenc stadionba kizárólag azok a szurkolók léphetnek be a mérkőzés helyszínére, akik a Megyeri útról induló különbuszokkal érkeznek. Azon szurkolók, akik külön érkeznek a Puskás Ferenc Stadion bejáratához, érvényes jegy birtokában sem léphetnek majd a mérkőzés helyszínére!

ujpestsor

Az újpestiek csak a Szusza Ferenc Stadion pénztárainál vehetnek jegyet. Vesznek is (fotó: Újpest FC instagram)

Ahhoz képest, hogy az ultrák teljes bojkottra szólítottak fel, azért fogynak a jegyek a Megyeri úton is. A Fradi első körben 1500-at küldött, de az Újpest állítólag további belépőket igényelt. Ehhez újabb szektorokat kellene megnyitni, aminek elvileg nincs akadálya.

Update

Úgy látszik, az ultrák is megoszlanak, a Viola Fidelity pl. úgy döntött, ott lesznek vasárnap.

Mi a Viola Fidelity szurkolói csoport hosszas egyeztetések után, úgy határoztunk, hogy 2013.09.22-én visszatérünk a lelátóra.

(Facebook)

Ha bárki többet tud nálunk, nyugodtan jelezze kommentben.