Balmaz-Várda 3-3. Ennél jobban nem látszik  a Háda felirat egyetlen képen sem, fotó: haon.hu

Balmaz-Várda 3-3. Ennél jobban nem látszik a Háda felirat egyetlen képen sem. (fotó: haon.hu)

Turkálóba járni most már nem szemlesütve bevallott szégyen, hanem majdnem divat. A műfaj felemelkedését jelzi, hogy az egyik hazai márka már NB II.-es mezszponzor.

A Szolnok-Várda meccs tudósításában lettünk figyelmesek arra, hogy a vendégek mezén ott virít az ismerős Háda felirat. A legnagyobb hazai turkálóláncról van szó, de elsőre azért fura látvány volt egy NB II.-es mezen. Azonban a 9 milliárdos forgalmú cégről tudni kell, a Kisvárda közeli Tiszakanyáron van a központja és Várdán is vannak a tulajdonosnak érdekeltségei. Háda György egy Népszabi-interjúban azt mondta magáról, jön le a szenvedélyeiről, ami jól megy, de a fociról még leszokóban van. Szerencsére még nem teljesen.

A Várda SE négy forduló után kisebb meglepetésre még veretlen, a Szolnok elleni 3-1-gyel aratta első NB II.-es győzelmét. A megyei bajnokságból rohamtempóban a másodosztályba menetelő klub a nyár eleji osztályozón jutott fel az egycsoportos NB II.-be, amikor meglepetésre kiütötte a Szegedet. A Hádát, mint mezszponzort az idegenbeli meccseiken láthatjuk.