eto-barca

Fotó: eto.hu

Nem semmi győzelemmel kezdte az ETO U16-os csapata a győri Audi kupát, ugyanis a Barcelona hasonló korosztályosait verték meg 2-0-ra. Ez még akkor is hatalmas eredmény, ha Messi most sajnos nem játszott, bár Victor Valdés azért ott volt a kapuban. Gratulálunk, de maximalisták vagyunk, úgyhogy ezt az eredményjelzőt így szeretnénk látni később is.

A győriek tényleg bravúros győzelemmel kezdték a teljes nevén Audi Hungaria ETO U16 nemzetközi labdarúgó kupát. Tudjuk,  hogy a Barcánál milyen az utánpótlásképzés, meg hogy milyen játékosok kerültek ki onnan.

Az első gólt Németh Levente lőtte, a másodikat pedig Ködmön Zoltán, aki Otto kapus hibáját használta ki. Nem tudni, ki ez az Otto, de ha így halad, egyszer méltó utódja lesz Victor Valdésnek. Ezt a gólt valamiért nem sikerült beágyazni, úgyhogy itt lehet megnézni.

Nem rosszmájúságból, de emlékszünk arra a bizonyos négy évvel ezelőtti magyar-olasz U21-es meccsre, ahol – szintén Győrben, bár ez most tökmindegy – Németh és Koman góljával vertük 2-0-ra Balotelliéket? Meg lehet nézni, hogy abból a magyar csapatból ki hol van most pl. Balotellihez képest. Ez természetesen egy extrém példa, csak azt akarjuk érzékeltetni vele, hogy jó lenne, ha hat-hét év múlva is látnánk ezeknek a győri srácoknak a nevét. És nem azért, mert mondjuk simán kiestek a BL-selejtező első körében.

Kovács – Varga D., Tóth D., Tóth B., Király – Lénárt, Kelemen, Koncsag, – Samodai, Németh, Ködmön. Csere: Zöldesi (k), Horváth, Nyakas, Szabó, Csordás, Fodor, Varga J., Schillinger R., Szilvágyi, Benyó, Lévai, Gy. Kovács, Ladányi

A kupáról további infók az ETO honlapján.