Pécsen is elege lett a klubnak az MLSZ-büntetéses sárgacsekkekből, így megkérték a bajkeverőket, hogy ne menjenek meccsre. És megemelték a jegyárat is.

Tűzoltás folyik Pécsett (fotó: kontrollstudio.hu)

Tűzoltás folyik Pécsett (fotó: kontrollstudio.hu)

Közlemény

 

Hisszük, hogy a hazai mérkőzés ünnep, aminek arról is kell szólnia. Hirdetjük, hogy a labdarúgásban nincs helye rasszizmusnak, politikai megnyilvánulásoknak és bárminemű diszkriminációnak, mégis erről egyes szurkolói közösségek gyakorta megfeledkeznek. Így történt ez a legutóbbi hazai rendezésű PMFC-MATIAS – DVSC-TEVA labdarúgó OTP Bank Liga mérkőzésen is. A hosszabb ideig, jól hallhatóan felhangzó gyűlölködő rigmusok miatt az MLSZ Fegyelmi Bizottsága újra megbüntette klubunkat.

 

Elítéljük azokat a szurkolókat, akik nem megfelelő viselkedésükkel nem csak környezetük rosszallását váltják ki, de a klubnak is rendszeresen kárt okoznak. Rájuk így nincs szükségünk. Hogy elkerülhessük a még szigorúbb intézkedéseket, megkérjük a károkozó szurkolókat, hogy mellőzzék a mérkőzések látogatását. Ezzel párhuzamosan a soron következő – Lombard Pápa elleni – hazai bajnoki mérkőzéstől a B-középbe szóló jegyárak kedvezményét megszüntetjük, és azt összhangba hozzuk az állóhely és a vendégszektor jegyáraival, így a jövőben mindhárom szektorba egységesen 1400 forintba fog kerülni a bejutás. Megértésüket köszönjük.

 

pmfc.hu

 

Ahogy büntetésszámlálónkban megemlékeztünk róla, a PMFC-t „becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető rigmusok miatt”  200 000 forintra vágták meg.