Azt már tudjuk, hogy a hollandoknak kettőt rúgó Konstantin Vassiljev nem játszik ellenünk. Azt is, hogy épelméjű ember kedden még akkor sem megy ki a Puskásba, ha már megvette a jegyét, úgyhogy a fiúk (már aki nem jelentett sérültet) nyugodtan játszhatnak.  A vébére való kijutás ártó szelleme sem lebeg már ott felettük, így minden jel arra mutat, hogy legyűrjük az észteket. Megmondjuk, hogy juthatunk el oda, ahová egyáltalán nem feltétlen akarunk: a pótselejtezőkig.

Mielőtt még ránéznénk a tabellára, annyit leszögezhetünk, hogy az észteket meg kell verni. Igaz, ugyanez volt pénteken a románok ellen is, meg két éve a finnek ellen is, de akkor még a svédeknek is bukniuk kellett volna, meg a szélnek is a másik kapu felé kellett volna fújnia és a szotyi is drága volt, szóval izé, ez a számolgatás dolog mindig is átment önmaga paródiájába. De amíg életben vagyunk, kötelességünk összeizzadni valahogy, miként is megyünk majd Brazíliába.

tabella

  1. Szeptember 10. Megverjük az észteket a Népstadionban, a törökök megverik a románokat Bukarestben. Ezzel visszaelőzzük a románokat és egy ponttal még mindig mennénk a törökök előtt.
  2. Október 11. Az addigra ránk már veszélytelen észtek otthon megverik a törököket, így elérik azt, hogy ők is veszélytelenek legyenek. Mi kiizzadunk egy ikszet Hollandiában az akkor már mindenbe beleszaró Robbenék ellen (utóbbi tény persze inkább azt jelenti, hogy még az eddigieknél is jobban tönkre fogják verni a tele gatyával kiszaladó magyar válogatottat, de ezt most ne vegyük figyelembe). A románok rommá verik Andorrát, így megint visszaelőznek minket, de akkor még ott van az utolsó forduló, és a mi Észtországba vetett hitünk.
  3. Október 15. (Az állás ekkor: 1. Hollandia 546 pont, 2. Románia 16 pont, 3. Magyarország 15 pont, 4. Törökország 13 pont, 5. Észtország 10 pont)   A törökök ugyanúgy kikapnak a felszabadultan játszó hollandoktól, mint pár nappal azelőtt mi, így nem jelentenek ránk veszélyt. Mi a Népstadionban, 30 ezer ember előtt két összeszenvedett góllal végül megverjük Andorrát, az észtek pedig óriási meglepetésre Bukarestben is robbantanak és begyűjtik az összes pontot. Magyarország 18 ponttal második, azaz pótselejtezős helyen végez.
  4. A pótselejtezőn a horvát/francia/orosz hármasból kapunk egyet és pontosan ugyanaz történik, mint 1997-ben, azon a fázós Üllői úti éjszakán, csak ez most a Népstadionban lesz.