1262666_10151614598590885_1411978579_o

Ez van most Bukarest belvárosában (fotó: twitter)

Egyszerű kérdés szerzőinkhez, végül is csak az év legfontosabb eseményéről van szó: mit vársz a mai Orbán Ráhel Románia – Magyarország meccstől? Vélemények és minden infó, amit napközben elcsípünk. #trashposzt!

Napközben folyamatosan frissül!

ha minden jól megy, akkor kizárnak minket az uefából!!!

ady

szerintem a románokat fogják kizárni, ha minden jól alakul
dulai

A 88. perc után változni fog az eredmény (vagy valaki kiegyenlít, vagy megszerzi a győztes gólt, vagy mindkettő). Előtte 88 perc mezőnyjátékot várok, nagy gólparádé nélkül, minimum egy pirossal.

rhynn

Statisztikák a magyar-románok történetéből:

  • 22 mérkőzés, 11 győzelem, 6 döntetlen, 5 vereség
  • nyertünk már 9-0-ra, 7-2-re, 5-1-re (kétszer is), de kikapni csak 0-3-ra tudtunk
  • 1958 és 2004 között nem játszott a két ország barátságos meccset, utóbbit is Cipruson
  • az elmúlt 15 év hét meccsén mindössze három gólt rúgtunk: Vanczák, Dzsudzsák és Hrutka

Megmagyarázhatatlan módon magyar győzelmet. Semmilyen racionális alapja nincs ennek a várakozásomnak, mivel a védelmünk esélytelenebbnek tűnik, mint Stadler József ügyvédje az Apehhel szemben. Így támadhatunk bárkivel, ha hátul gólképesebbek vagyunk. Még azt sem mondanám, hogy örök optimista vagyok, hiszen akinek a Mexikóban kezdődött a futballszocializációja és fejlődési zavarnak megkapta a jugók elleni egy hetet, az már a saját illúzióit is kineveti. Mégis, nyerünk, aminek legfeljebb egy órán keresztül fogok tudni őszintén örülni, mert utána felülkerekedik az a félelem, hogy átéljük újra az előbb említett sokkokat. Nagyobb botrányra felesleges számítani, a román rendőrök nem magyarok, kezelni fognak minden helyzetet, legfeljebb egy otromba drapi futhat be a románoktól.

Csepregi Botond

 

Szerintem 1-0-ra nyerünk Dzsudzsák 11-essel, de nem kapufással, mint múltkor

dulai megint

Amúgy felháborítónak tartom, hogy a királykisasszony esküvőjét rászervezték erre a meccsre, a média felszínes érdeklődésű része százezrek figyelmét tereli el a nap valódi eseményéről.
Botond megint

Böde mesterhármas, Guzmics parádé, Fiola premier, és Devecseri kegyelemdöfése a 92. percben.
sfefe

han_solo_kocsmaban_animgif

A píszí határait feszegető mémgyár természetesen mozgásba lendült:

küzdelmes döntetlen, Böde-góllal és egy olyan védelmi hibával, ami után napokig fogjuk a fejünket
kd

Zen buddhizmussal, két üveg sörrel, és egy csomag tesco szotyival (családi kiszerelés) felszerelkezve dőlök neki a meccsnek. Beszari kezdés az első bekapott gólig, majd a csapat rájön, hogy Sanyi bácsi hülye és elkezd játszani, szór kettőt, majd az utolsó pillanatban kapunk egy gólt, ha nincs szerencsénk, akkor kettőt, mert még nem éltem át elégszer ezt a helyzetet. Ezután megfogadom sokadjára, hogy válogatott meccset soha, majd megbontok egy üveg bort, csinálok szódát, kiülök a teraszra fröccsözni, és ötszólamúakat fingok, addig, amíg a szomszéd kutyája vonyítva el nem vonul az óljába.
teve

én ezt a videót küldeném, a miheztartás végett:

Botond

A következő dolgok történtek, történnek még ma a román-magyaron kívül:

  • FŐZDEFESZT 6. Kézműves Sörfesztivál a Mikszáth téren (nyugalom, vasárnapig tart!)
  • Kikerült a netre a felújított Robotzsaru magyar feliratos előzetese!
  • Eldőlt: Magyarország rendezheti a 2017-es szkander-világbajnokságot!%!! (mti)
  • Napi közvélemény: A belgák csaknem kétharmada gondolja úgy, hogy megkoronázása óta Fülöp belga király tökéletesen vagy legalábbis eléggé felnőtt az uralkodói feladathoz.

Öt magyar szurkolót előállított péntek hajnalban Bukarestben a helyi rendőrség, miután összetűzésbe keveredtek egy román csoporttal – közölte a Mediafax hírügynökséggel Razvan Popa rendőrségi szóvivő.

(mti) 11:25

én amúgy arra vagyok kíváncsi
hogy ebben a pillanatban
hány magyar harcos fekszik valamelyik kabin előtt a saját hányásában
illetve hogy tényleg kibírja-e mondjuk egy dózsás és egy diósgyőri egymás mellett azt a 16 órát úgy, hogy egyszer sem merül fel a dallas kocsma
🙁
ady

 

A nap eddigi legjobb gifjét egyszerűen nem bírjuk kihagyni

Bogdán – Vanczák, Korcsmár, Guzmics, Kádár – Hajnal, Varga – Koman, Böde, Dzsudzsák – Szalai

– a Nemzeti Sport ezt a kezdőt várja

Ne feledjük: Romániában máshogy jár az óra, és a meccs este nyolckor kezdődik!

ez valójában két szar csapat meccse, ami a két érintetten kívül csak a törökeket érdekli – őket is csak az eredménye.
_benito (nst)

Az utolsó győztes gólunk Románia ellen, Fazekas Kapa, 1981:

barack_felul

Mind egyek vagyunk!

Hoppá!!!

Román-magyar - Magyar szurkolók Bukarestben

Magyar szurkolók Bukarestben (fotó: Baranyi Ildikó/MTI)

Összecsapott a csendőrökkel Bukarest történelmi belvárosában a magyar szurkolók egy csoportja, később a szurkolói különvonaton utazó szurkolók is dulakodásba keveredtek a csendőrökkel: mindkét esetben gumibotozással, könnygáz bevetésével, a szurkolók elszállítása nyomán állították helyre a rendet. Más helyszíneken román szurkolók bántalmaztak magyarokat.

A történelmi városrészben történ incidensnél a román hírtelevíziók élő közvetítéséből az látszott, hogy Magyarország feliratú, egyforma fekete pólóba öltözött férfiak dulakodnak az őket gumibotozó román csendőrökkel. A számos sörözőnek otthont adó városnegyed utcáin a drukkerek székeket dobáltak, a csendőrség pedig könnygázt vetett be ellenük.

A szurkolói csoportot autóbuszokba terelték és elvitték a helyszínről.

A csendőrség szóvivője szerint senki sem sérült meg, és sikerült helyreállítani a rendet.

Helyi idő szerint 16 óra körül érkezett meg a bukaresti Északi pályaudvarra az előző este Budapestről indult szurkolói különvonat, amelyen a péntek esti román-magyar világbajnoki selejtező labdarúgó mérkőzésre érkeztek a drukkerek.

A rajta utazók egy csoportja szóváltásba keveredett, majd összecsapott a román csendőrséggel. A nagy erőkkel készültségben álló csendőrség rövid dulakodás után autóbuszokba terelte, és elszállította a hangoskodó szurkolókat.

A különvonatot magyarokat gyalázó, „bozgori” (hazátlan) skandálással fogadták a bukaresti Északi pályaudvaron összegyűlt kíváncsiskodók, amire a magyarok közül többen „cigányok” kiabálással” és sörösüvegek dobálásával válaszoltak.

A pillanatokon belül kialakult dulakodás során a magyar szurkolók ellen gumibotokat és könnygázt vetett be a csendőrség, majd beterelte őket az odakészített buszokba.

A csendőrség szóvivője szerint sikerült az agresszív szurkolókat elkülöníteniük, „akik nem fogják a stadionban látni a meccset”.

Közben a Maros megyei rendőrségtől az MTI megtudta: Román szurkolók egy csoportja betörte egy magyar rendszámú mikrobusz szélvédőjét a Segesvár-Brassó országúton a Maros megyei Szászkézd (Seschiz) környékén – közölte az MTI-vel a Maros megyei rendőrség.

„Nem tudjuk miért álltak meg, és volt-e szóváltás közöttük. A román csoport néhány dobozt dobott a magyar rendszámú gépkocsi felé és betörték két ablakát. A rendőrséget egy órával később értesítették, és rongálás miatt tettek feljelentést a segesvári rendőrségen” – mondta Gabriela Stoica rendőrségi szóvivő.

Bukarest központjában a csoporttól leszakadt egyik magyar szurkolót verték meg ismeretlenek: a sértett kisebb sérülést szenvedett, amit a kihívott mentőautóban azonnal elláttak – közölte a Mediafax hírügynökség.

(mti) 16:37

Videó a történekről itt.

 

Mi hamarosan nekivágunk a városnak, hogy nagy társaságban és sok sörrel kövessük az eseményeket, de addig még pont van időnk megnézni egy igazi klasszikust: eközben Romániában!