Nyúlik, mint a Barátok közt a múlt szerdai ZTE-Ajka kupameccs előtt meglengetett és „mai tutinak” becézett fogadószelvény különös története. Az eset meghozta az első taccsos tévés hivatkozást, amikor a Sportklubon Horti mester forgatta meg a legszebb napjait idéző egerszegi gigalegendát, Kocsárdi Gergelyt.

A Beszólás című telefonos műsorban Horti Gábor, aki megosztóbb személyiség, mint a politikai élet bármelyik szereplője (nem áruljuk el,  a megosztás melyik oldalán állunk) korrektül idézte, ki is csodálkozott rá először az egerszegi albán pék „mai tuti, bundas…” szövegű, jól sikerült facebookos posztjára. A vonal másik végén pedig a Zete 450 NB I.-es meccsen szerepelt korábbi játékosa, mostani utánpótlásedzője, Kocsárdi Gergely volt. Az egykori csapatkapitány az elején leszögezte, nem tud sok új infóval szolgálni, de azért hozzátett a sztorihoz.

Kocsárdi beszélt ugyanis Darko Pavicseviccsel, akit az albán pék posztja alatti egyik komment hozott kellemetlen összefüggésbe a „mai tuti”-val. Kocsárdi szerint valami rosszféle viccről van szó, merthogy a horvát csatár egy ismerőséről van szó a fogadó esetében. Akinek ugye bejött a tippje, miszerint a Zete kikap az Ajkától. Pavicsevics nemcsak az esetleges manipulációt tagadta, hanem azt is kijelentette, hogy aznap nem találkozott ezzel az ismerőssel. (Az esetről a Nemzeti Sportnak elég szerencsétlenül nyilatkozó csatár a lapnak azonban elsütötte, hogy két csapattársa együtt lógott a meccs előtt a kritikus személlyel.) „Mindenesetre elgondolkodnék, hogy milyen barátság lehet az ilyen” – mondta a visszavonult védő, aki hisz a horvát futballistának. Egy kicsivel később pedig Kocsárdi azt is elárulta, látta már Pavicsevicset a kérkedő albánnal.

Horti nem finomkodott, a beszélgetőtárs alighanem letette volna a telefont, amikor kevés átkötéssel egy hat évvel ezelőtti esetet emlegetett fel neki: az akkor még NB I.-es és félidőben harmadik helyen álló Zete kikapott 7-1-re felkészülési meccsen a Mainztól. Az eset után milliókra büntették a játékosokat, Sebők Vilit és Sebők Józsefet pedig felmentették a munkavégzés alól.

Kocsárdi aztán a végén visszazökkent a hazai pályára, és arról beszélt, hogy Pavicsevics esetében egy bizonyítékok nélküli ügyről van szó, amivel besározzák egy nagy múltú klub jó hírét.