Egyik ismerősünk jegyezte meg, félig meddig ironikusan persze, mielőtt bárki kikezdené szegény fejét, hogy „kit érdekel a válogatott meccs, amikor kezdődik a Ligakupa?”. Itt hasított a fejünkbe a felismerés, hogy tényleg, szerdán már kezdődik a kedvenc érdektelen labdarúgótornánk, amit tényleg csak az igazán real magyarfutball-fanok követnek figyelemmel! (Ugyanitt, aki fejből felsorolja a Ligakupa eddigi győzteseit kommentben, annak személyesen rajzolok Okukát kicselező Windecker Józsefet zsírkrétával.)

ligakupa_serleg

Legkedvesebb trófeánk! (forrás: sport1tv.hu)

Szerdán tehát, az év kilencedik hónapjának, negyedik napján indul végre a honi futballsorozatok rút kiskacsája, ahol most már 32 csapat képviselteti magát – azon egyszerű oknál fogva, hogy az első két osztály mezőnye, kopfonként százezer forintos nevezési díj ellenében indul. Mindannyiunk nagy örömére, mert hát, ki ne lenne kíváncsi majd a továbbiakban, egy-egy Kisvárda-MTK, Balmazújváros-Mezőkövesd, Cegléd-Felcsút, Dunaújváros-Paks, vagy Gyirmót-Pápa mérkőzésre? Az egyetlen helyes válasz persze az, hogy mindenki.

És egy újabb kommentes pályázat a végére:  keressük a LK becenevét. Az első nekifutásra született Ligakuka megosztotta a belső közvéleményt, van a kevésbé gördülékeny Vajaskenyér-kupa és az ovis hangulatú Libakupa. Ezeknél mondjatok jobbat, és sokat. Köszi.

Végül a mai menü:

A-csoport
16.30: MTK Budapest–Vasas
16.30: Kisvárda–Diósgyőri VTK

B-csoport
16.30: Debreceni VSC-Teva–Nyíregyháza Spartacus
19.00: Mezőkövesd-Zsóry–Balmazújváros

C-csoport
19.00: Újpest–Szolnoki MÁV
19.00: Békéscsaba–KTE-Phoenix Mecano

D-csoport
16.30: Ceglédi Vasutas–Puskás Akadémia
16.30: Szigetszentmiklós–Budapest Honvéd

E-csoport
17.00: MVM Paks–Kozármisleny
18.00: Videoton–Dunaújváros-Pálhalma

F-csoport
18.00: Győri ETO–Tatabánya
20.30: Ferencváros–Soproni Vasutas (Tv: Sport1)

G-csoport
17.00: Lombard Pápa–Ajka
17.00: Haladás–Gyirmót FC-Győr

H-csoport
17.00: Kaposvári Rákóczi–Siófok
18.00: Pécsi MFC–Zalaegerszeg