Van kis hazánk labdarúgásának egy szelete, ami iránt folyamatos érdeklődést mutat mindenki. Ez, bármelyik aspektusát vesszük, érdekes téma lehet: külföldiek versus fiatal futballisták, jó és rossz légiósok, stadionnyelv kontra rasszizmus etcetera… És igen, itt és most a színes bőrű játékosokról lesz szó. Hiszen legyünk őszinték: imádjuk őket! Majd’ mindegyikük karakteres figura, mozgásukkal és képességeikkel pedig bármikor elszórakoztatnak bennünket, nem is beszélve George Menougong hajkölteményéről, vagy Bavon Tshibuabua megkapó vezetéknevéről. Vagyis nincs más hátra, mint hogy szavazzuk meg az NB I. csapataiban futballozó Színes Bőrű Szerethetőt! A szabályok egyszerűek, van egy szavazás és a győztes bekerül a csapatba! Az ügy másik nem titkolt célja ezen futballisták megismerése. Szavazzon mindenki kedve szerint!

Az eredeti Fekete Sereg zászlaja (fotó: nemzetijelkepek.hu)

Az eredeti Fekete Sereg zászlaja (fotó: nemzetijelkepek.hu)

Mivel sajnos a kapusposztra nem tudunk játékost jelölni, így a jobboldali szélsőhátvédekkel kezdjük a játékot.

Egy büszke győri titán! (www.eto.hu)

Egy büszke győri titán!
(www.eto.hu)

RAFE WOLFE: A már huszonhét esztendős „Raccini” – mert ez a középső neve – a méltán híres jamaicai Portmore United csapatának nevelése, innen hozta el a Kevin McCabe vezette Sheffield United. A folytatás egyértelműnek tűnik, és egy röpke White Star-os (belga sokadliga) kitérőt leszámítva az is. 2008-tól elérkezett a büszke pillanat, mikor a főnök átirányította egy bizonyos Ferencvárosi TC névre hallgató csapatba. Három esztendő alatt negyven alkalommal lépett pályára, ám nem érezhette jól magát, hiszen kerek perec megtagadta a szerződésének hosszabbítását – és inkább továbbvillamosozott az MTK-hoz. A számításait itt sem találta meg, hasonló módon távozott két év után. A nyolcszoros jamaicai válogatott jelenleg a Győri ETO játékosa és bár a BL-selejtező bukéját is megízlelhette, nem árt majd odafigyelni, mikor jár le az 1+2 éves szerződése.

Kispest jobbkeze - illetve lába (www.honvedfc.hu)

Kispest jobbkeze – illetve lába
(www.honvedfc.hu)

GEORGE IKENNE-KING: A jó Patrickról vajmi keveset tudunk, azon kívül, hogy nigériai, a Honvéd bitorolja játékjogát, valamint, hogy képes kilencven percen át harmonikázni a számára kijelölt mészcsíkot hűen követve. Tavaly októberben mutatkozott be az élvonalban, tehát leigazolása után három hónappal már be lehetett dobni a mély vízbe az akkor még csupán húsz esztendős sihedert. Sokatmondó azonban, hogy nem felejtettük el a nevét – mert hát eléggé király –, és az idei szezonban már hat mérkőzést tudhat maga mögött, ebből ráadásul hármat az Európa Ligában, úgyhogy jó lesz szemmel tartani a fiatalembert!