A piros lapok számában a másodosztály már megközelíti az elsőt (sőt, ott most öt meccsen egyetlen kiállítás sem volt), edzői nyilatkozatokban pedig le is hagyja azt…
 
Szokni kell még, hogy csak egy csoport van a másodosztályban, s ez bizony kevesebb meccset, kevesebb érdekességet jelent. Ennek ellenére nagy lelkesen olvastam át az NS rettentő részletes, jegyzőkönyvekkel kiegészített beszámolóját a forduló szombati hét mérkőzéséről, s nem csalatkoztam. Ha valaki nem akarná végigolvasni, itt van a lényeg kiemelve.

Simon Antal, ZTE: „Darko Pavicsevicset lerántották a tizenhatoson belül, ezért reklamáltam, és a játékvezető ezért küldött el a kispadról.”

Ifj. Mihalecz, Ajka:„Az első félidő jobban tetszett, erre lehet a jövőt alapozni. A második negyvenöt percet értékelve szívesebben lennék amnéziás. A ZTE légi fölényével nem tudtunk mit kezdeni, a hajrában vitattam egy játékvezetői ítéletet, amit nem vett jó néven a bíró, ezért küldött az öltözőbe.”

A két ismert futballszakember egyébként egymás ellen meccselt, 2-2 lett, sőt a hajrában Preklet Csabát is reklamálásért állította ki Farkas lapmester úr.

A Nyíregyháza többek között Bajzát Péter góljával jól kitömte a Dunaújvárost (Peti egy pirosat is kiharcolt az ellenfélnek), akinek edzője így méltatlankodott: „Ami az első félidőben történt, az számomra felháborító, nem is tudom, hogy egy FIFA-játékvezető miként tud ilyen szinten bíráskodni” – mondta Dobos Barna.

A Kisvárda edzőjét, Révész Attilát egészen más bántotta: „Bosszantó gólt kapni az utolsó pillanatban, mentségként elmondható, hogy a kapusunk azért kapott két potyagólt, mert huszonnégy órás szolgálatból érkezett a mérkőzésre.”

Úgy látszik, hiába az egy csoport, a 2×16 profi csapatra szűkítés, még így is szóhoz jutnak a falusi zöldségesek, biztonsági őrök. S bár a szövetség kiszámolta, hogy a csapatok nagy részében nem lépett pályára külföldi játékos, elgondolkodtató, hogy nem az-e a baj, hogy egyszerűen nincs ennyi magyar srác, akivel profi szerződést lenne érdemes aláiratni.

A fordulóban egyébként a 7 mérkőzésen 7 játékost állítottak ki (négyet dupla sárgával, nagyrészt reklamálásért), ahogy 2 edző szintén erre a sorsra jutott. Valahol egyetértek a reklamálás elleni erőteljes fellépés gondolatával, de ez az új módi kezdi kicsit megölni a játékot, nem?