Az állami ünnepen kitüntetett futballtámogató, Antók Zoltán érdekesen nyilatkozott arról, miért nem kerülhetett fel az NB I.-be egykori csapata, a Celldömölk.

Antók Zoltán augusztus 20. alkalmából vehette át az Áder János köztársasági elnök által adományozott Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést. A celldömölki, a pápai és a soproni futballcsapatok egykori támogatója, korábbi nyomdatulajdonos a

gazdaság fejlesztése, a sport támogatása, a közösség építése, valamint a polgári értékrend erősítése érdekében végzett több évtizedes tevékenysége

elismeréseként kapta az állami plecsnit.

Sokan emlékeznek rá, ő volt Pintér Attila mentora, aki először edzőt csinált a magyar foci Cicerójából. Ez először Celldömölkön történt meg, majd együtt dolgoztak Pápán és Sopronban is. Anno a Celldömölk feljutásra is esélyes volt, most Antók Zoltán a kitüntetés kapcsán mondta el a Nemzeti Sportnak, miért nem jött össze az élvonal a kisvárosi csapatnak.

„Nem rajtunk múlt, hogy nem jutott fel a Celldömölk az NB I.-be. A liga akkori vezetői, miután látták, hogy tíz ponttal vezetjük az NB I./B-t, eljöttek hozzánk és kijelentették: nem juthatunk fel az első vonalba, mert nincsen ötezer néző a meccseinken. Pedig akkoriban több mint kétezren voltak a hazai találkozóinkon. Végül igazuk lett, hiszen nem mi, hanem a Siófok jutott az NB I.-be, mi meg Pintér Attilával Pápára költöztünk.”

A Celldömölk pályája (forrás: magyarfutball.hu)

A Celldömölk pályája (forrás: magyarfutball.hu)

A Celldömölk 2002-ben végzett másodikként az NB I./B Nyugati csoportjában, egyenlő pontszámmal a Siófokkal. A vasiak gólaránya jobb volt, az egymás elleni eredmény döntött. A Magyar Labdarúgóliga (MLL) két vezetőjét pedig Demján Sándornak és Muszbek Mihálynak hívták.

Érdekes gondolatmenet lenne most azért kiebrudalni csapatokat a bohócligából, mert nincs ötezer nézőjük. Hosszú lenne sorolni, kiknek kéne tiplizniük, maradna kábé a Diósgyőr, a Fradi meg talán a Loki.