Jó tudni, hogy a felcsúti futballakadémia honlapja külön rovatot tart fenn, ahol osztogatják a virtuális sallereket a szerintük téves információkat közlő sajtótermékeknek. Az ilyen replikák persze midig magukban rejtik a hatalmas öngól lehetőségét.

Felcsúton nem állnak le (fotó: kisalfold.hu)

Felcsúton nem állnak le (fotó: kisalfold.hu)

„Téved az APA is” – írja a pfla.hu annak kapcsán, hogy az osztrák hírügynökség nem a mély elismerés hangján szól a felcsúti történésekről. Megpróbálják helyretenni a sógorokat, hogy márpedig közpénz nincs a profi csapat működtetésében. (Papíron tényleg nincs, csak hát a támogatók között egymás sarkát tapossák a közpénzből kistafírozott vállalkozások.)

Amikor azonban azért oktatják az osztrák hírügynökséget, mert a csapat nevét rosszul írják, nem lehet megállni, hogy ne szóljunk közbe.

„majd egy jókora csúsztatással közli, hogy ennek ellenére dől a pénz az FC Felcsút (sic!) proficsapatába. Nos, először is ilyen nevű csapat nincs, az NB I-ben a Puskás Akadémia FC szerepel”

Oké, akkor vegyük végig, miért is nem a Felcsút FC szerepel az NB I.-ben. A Felcsút FC ugyanis egyesült a Videotonnal 2009-ben. Ezzel nem lenne gond, de úgy vitte be az NB II.-es indulási jogát a Vidivel közös csapatba, hogy ahhoz szabályt kellett módosítani. Ugyanis a két egyesülő csapat, az NB II.-es Felcsút és az NB III.-as Vidi II közül az utóbbi, vagyis az alacsonyabb osztályban szereplő indulási jogát lehetett volna csak figyelembe venni az új csapat osztályba sorolásakor. Sebaj, változtattak gyorsan a szabályokon, így maradhatott az új csapat, a Videoton-PFLA a másodosztályban. (A kiskapura mások is felfigyeltek, szintén bemásztak rajta egy másik klubegyesítéssel.)

Amikor pedig egy éve ki kellett vezetni az NB II.-ből az élvonalbeliek második csapatait, Felcsúton és Fehérváron úgy gondolták, továbbra is szükség van az NB II.-es csapatra, így megalakult a Puskás Akadémia FC. Igaz, ez az új klub nem vehette volna át az indulási jogot a Vidi és a Felcsút közös csapatától, mert a sporttörvény ezt nem engedte meg. Nem baj, módosították a sporttörvényt és máris mehetett vissza az NB II.-es indulási jog Felcsútra. A PAFC meg elindult, mint a mesebeli szegénylegény, szerencsét próbálni.

Tényleg, mekkora ótvar labancok ezek az osztrákok, hogy képtelenek ezt a katyvaszt követni.