Avatas2012_116

Egykor 15 ezres Fradi-tábor, most az Új Magyar Gárda masíroz Akasztón (fotó: ujmagyargardamozgalom.com)

Valószínűleg a második börtönbüntetését töltő, egykori akasztói juhász sem úgy tervezte, hogy az 1995-ben megnyílt csodastadionjában 18 évvel később próbaidős gárdistákat és csendőröket fognak avatni. Márpedig most ez történt.

„A közel százfőnyi avatásra váró tűzzel a szemében lépett a szent korona másolata elé, hogy fogadalmat tegyen arra, hogy a jövőben Gárdistaként és Csendőrként védi hazánkat, Magyarországot. Az idén a rendkívül profi szervezésnek köszönhetően rendőri vegzálásra nem került sor, amit a nagyjából százfős Csendőrség is biztosított” – írja az Új Magyar Gárda hivatalos honlapja.

gazszer

Úgy látszik, a pálya parkolóként is jól funkcionált. A lelátó pedig a Gázszer emlékét is őrzi. (fotó: ujmagyargardamozgalom.com)

A Stadler-stadion jelenlegi tulajdonosáról semmit nem tudunk. Mikor legutóbb ott voltunk, Józsi bá’ egy titokzatos német tulajdonosról beszélt, aki szabad kezet adott neki, hogy szedje ráncba a pusztában árválkodó létesítményt. Stadlert viszont ezután öt nappal másodszor is elítélték adócsalásért. Jelenleg négy év tíz hónapos börtönbüntetését tölti, ami már nem az első neki, de ezt úgyis mindenki tudja.

vona

Vona Gábor a kapu mögött beszél, ahova egykoron Igor Nicsenko rugdosta a gólokat (fotó: ujmagyargardamozgalom.com)

Akkor azt mondta nekünk, hotelt is akar, játszani is bárki jöhet (ha ezt Egerben tudták volna), de azóta valószínűleg a mostani volt a legnagyobb esemény az akasztói pályán.

(Itt még van egy halom kép, ha valaki nézelődni akar)