Kezdi elérni a látványos szakasz végét a Nagyerdei Stadion építkezése. A munkások lassan eltűnnek a szemünk elől, hiszen őszre már a létesítményen belüli tennivalók következnek. Most még lehet látni kívülről is az építők tempóját, illetve a haladást. Pár napja pedig helyére került a legnagyobb – harmincnyolc méter fesztávolságú acélszerkezet – tetőelem, amely a nyugati lelátó felett helyezkedik el.

A dehir.hu videójából az illetékes személyek magyarázzák el, hogy melyek a következő lépések, illetve hogy az ütemterv mely szakaszában járunk.

Egyrészt folytatódik a nyugati lelátó további tetőelemeinek a helyre emelése – hiszen a tegnapelőtti még csak első volt azon a szakaszon -, miközben zajlanak a gépészeti, villanyszerelési munkálatok is, és a tervek szerint szeptember végére szinte teljesen kész szerkezeti állapotban lehet a stadion. Ezután indulhatnak el a pályaépítési munkálatok, de még a kilencedik hónap folyamán.

A HUNÉP elnök-vezérigazgatója azokat a meglehetősen biztató szavakat mondtaAz ütemtervhez képest egy-két héttel előrébb járnak, három héten belül az utolsó, előre gyártott vasbetonelem, október végére pedig az összes tetőelem is a helyére kerül, illetve párhuzamosan folyik az utóbbiak befedése -mondta a meglehetősen biztató szavakat a HUNÉP elnök-vezérigazgatója.

A munka halad, a megfogalmazott rövid távú tervek megvalósíthatónak tűnnek, nincs kapkodás, pánik. A sokéves, debreceni lázálom materializálódásának egy apró szeglete ez a videó, illetve a benne szereplő kicsiny mérföldkő.