Gábor épp nem ér rá

forrás: www.nso.hu

Egyik lelkes olvasónk, barátunk küldte be ezt az érdekességet a Békéscsaba keretével kapcsolatban. Hithű bohóclígerként egyből felmerült, hogy itt valami kabátlopási ügy lesz, de csalatkoznunk kellett: Máthé Gábort különösen nagy adag droggal fogták meg, még 2008-ban. (Így utólag emlékszem is a sztorira, de a név alapján nem ugrott be.) Birtoklással és terjesztéssel is megvádolták, ahogy egy másik futballistát, az ex-MTK-s, ex-bodajki Lipcsei Rolandot is. Utóbbi egyébként készségesen együttműködött a rendőrökkel, így elengedték, míg Gábor előzetesbe került.

Érdekesség, hogy elfogásukkor mindketten NB I-es klubnál voltak éppen alkalmazásban. A Nyíregyháza és (a Rolandot foglalkoztató) Siófok is azonnal felmentette játékosát a munkavégzés alól, az MTK-nál pedig elmondták, hogy csalódottak, mert Lipcseiben nagyon rendes embert ismertek meg, akivel soha semmi probléma nem volt.

Az ügy egyébként egyre csak terebélyesedett. Idén márciusban, a végső ítélethirdetésnél 14 vádlott összesen 75 év letöltendőt kapott!

A dehír ezt írja (a linkre kattintva videó is van):

„A vádirat szerint az elítéltek 2007-től Brüsszelből és Budapestről szereztek be több kiló kokaint, speed tablettát és amphetaminet, amit személyautóban és menetrendszerinti autóbuszjáratokon hoztak a megyébe: részben fogyasztásra, részben eladásra. Az ügyben két futballista és egyetemi hallgatók szerepeltek. Az ítélet jogerős.”

Érdekesség, hogy Lipcsei Roland az ügy után a REAC-nál kötött ki, ahol a jelek szerint akkoriban nem volt ritkaság a köztörvényes futballista.