egervari_sandor

Egervári szerint a „harcos hozzáállást” Bukarestben is kamatoztathatjuk majd (fotó: sport365.hu)

„Két ellentétes félidőt láthattunk. Az elsőben bátortalanul és több hibával játszottunk, a másodikban a támadó és a védekező játékunk is feljavult. Adódtak hibák persze ekkor is, de egy rendkívül jó csapattal találtuk magunkat szembe. A csapat töretlenül győzelemre játszott, ezért nem lehetünk elégedetlenek. Hiszem, hogy ha a tanulságokat – amiből volt bőven – levonjuk, akkor ez a meccs jó szolgálatot tehet arra, hogy az őszi négy meccsre jól ráhangoljuk magunkat. Védekezésben a középpályán, elsősorban a szűrésben voltak hiányosságaink, de ezt majd az öltözőben elemezzük ki bővebben. Több 100%-os ziccert alakított ki az ellenfél, ennek megúszáshoz kellett Bogdán nagyszerű teljesítménye, az ő bravúrjai szükségesek voltak ahhoz, hogy a csapat hite megmaradjon a második félidőre. Határozottan úgy gondolom, hogy a meccs elérte a célját, sok fontos tapasztalattal gazdagodtam a románok elleni meccset illetően. A második félidőben kifejezetten jól játszottunk, ahhoz is közel álltunk, hogy megnyerjük a mérkőzést, de el kell ismerni, hogy az ellenfélnek is volt helyzete bőven. Voltak hibák is, amelyeket ki kell javítanunk, többször is mögénk kerültek, és nagy helyzeteket tudtak kialakítani. A csapata hozzáállása, akarata mindenképpen dicséretet érdemel, még akkor is, hogy ha hibáztunk néhányszor. Bölcsebbek lettünk néhány játékos formáját, a játékunkba történő beilleszthetőségét illetően. Az a harcos hozzáállás, mit egy ilyen komoly csapat ellen a második félidőben felvállaltunk, hogy mentünk a győzelemért, olyan erény, amelyet Bukarestben is kamatoztathatunk.”

eSanyi szavait értelmezve:

  • A mérkőzés jó volt.
  • A csehek rendkívül jók voltak.
  • Az ellenfélnél jobbak voltunk, ahhoz is közel álltunk, hogy megnyerjük a mérkőzést. (Ergo mi még a rendkívülinél is jobbak!)
  • A védelmünk jól működött. Több 100%-os ziccert alakított ki az ellenfél.
  • Ez a teljesítmény a románok ellen elég lehet.
Csak én érzem az ellentmondást az egymás után következő mondatokban?

Kezdem úgy érezni, hogy a futópálya szélére óriási kivetítőket tettek, s én egy teljesen másik mérkőzést néztem.

Ahogy a csehek vakvezetője is:

Michal Bilek, Csehország: – Ez egy jó mérkőzés volt. Összességében elégedett vagyok az eredménnyel és a játékkal, nyilván figyelembe kell venni, hogy még a szezon elején járunk. Voltak helyzetek, amik előttünk adódtak, azokat be kellett volna rúgni, de azt is el kell ismerni, hogy akadt, amikor a mi kapusunknak kellett nagyot mentenie, ezért vélem úgy, hogy igazságos az eredmény.