A hétvége sztorija mindenképp a Szigetszentmiklós grúz légiósáé: a kupameccsen majdnem atomjaira tört a lába, de ezzel még csak elkezdődtek a bajok.

SZTK, érted esztéká?!

SZTK, érted esztéká?! (fotó: sztkfutball.hu)

Váratlan eseménysort hozott a két NB II.-es klub, a Szigetszentmiklós és a Tatabánya szombati Magyar Kupa-meccse. A két csapat 1-1-re állt, amikor a tatabányai Almási László hátulról elkésve rácsúszott a hazaiak játékosa, Iraklij Kvekveskiri lábára. A mozdulat kísértetiesen hasonlított arra, amit Marek Střeštík mutatott be az ETO-nak bajnoki címet, a brazil Leonardónak sokhónapos kihagyást hozó, tavaszi Győr-Fradin.

A mozdulat (a videón 4:30-tól) után érthetően járt a piros Almásinak. Kvekveskiri azonban nem járt olyan rosszul, mint Leonardo, amit az is sejtetett, hogy többen kellett lefogják, hogy ne menjen neki Almásinak, és válogatott dolgokat is vágott az ellenfél fejéhez. Veizer spori így a magából kikelt grúz focistát is kiállította.

Kvekveskiri szenvedései nem értek ezzel véget. „A sérülés krónikájához tartozik, hogy az ápolás alatt álló Kvekveskirit egy (több?) vendégjátékos bezárta az öltözőbe. A humoros bányászok észrevették az ajtóban a kulcsot, amit ráfordítottak, majd elvittek. Ilyen is van…” – írta az SZTK-Erima honlapja.

A meccset a hajrában végül 2-1-re a Szigetszentmiklós nyerte meg, és ezzel tovább is jutott a második fordulóba. Iraklij Kvekveskirire a klubhonlap szerint pedig egyhónapos pihenő vár. Kérdés, Almási László mennyit hagy ki.