1-kispest_stat_vedok_20130806

grafikon: taccs.hu

A 2012/13-as idényrajtnál még 8-9 védőt találni a keretben, köztük a magyar válogatott Debrecenit, a saját nevelés, de világ életében Siófokon ígéretként számon tartott Novák Alexiszt, az akadémista Baráthot, Mogát, Remest, és további töltelékeket. Nagy az űr a távozó Botis után.

Vidovic hamar lesérült, Baráth remekül száll be helyette, ennek, valamint az elégségesnek tűnő létszám ellenére a szakvezetés mégis úgy érzi, gyenge az anyag, erősíteni kellene. Érkezik Tandia, viszont távozik a második csapatba Debreceni (állítólag legújabban a Diósgyőr érdeklődik iránta), aki nem akarta meghosszabbítani év végén lejáró szerződését. Ősz végére annyi a sérülés és eltiltás, hogy az alapból középpályás Ikenne-King és Zivanvoic játszik rendre szélsőhátvédet.

Télen erősítés helyett újabb távozók. Bjelkanovicért senkinek sem fáj a szíve, ellenben Vidovic addigra hiába épül fel a sérüléséből, szintén mehet – Egerbe. Érkező mindössze egy, az olasz Alcibiade (valamint a román Pascariu, aki egy meccset kap is a Videoton ellen, de vagyunk annyira korrektek, hogy őt nem szerepeltetjük a grafikonon). Moga és Remes eközben kikopik a keretből.

A bronzéremmel záruló tavasz után újabb védőnek intenek búcsút, az évet teljes egészben kihagyó Nováknak, valamint lebegtetve hagyják Tandia kérdéskörét. A fura igazoláspolitika egyenes következménye, hogy a 2013/14-es bajnokságra a következő sorral sikerül bejelentkezni: Alcibiade, Botka (új, akadémista), Bobál Dávid, új, akadémista), Baráth, Ignjatovic, Lovric. Négy, azaz négy korábban már meccset is látott játékossal.

Bp. Honvéd – Pápa a második fordulóban: Ignjatovic elégtelen edzésmunkája miatt száműzve lett a keretből, a lelátóról követi az eseményeket, közte azt is, hogy Lovric néhány perc alatt beszed két buta sárgát, és tiltatja el magát.

Újpest – Bp. Honvéd a harmadik fordulóban: elfogyott a honvédelem. Maradt Alcibiade és Baráth, valamit két akadémista, és két szükségvédő.

Valamit nagyon sikerült elbaltázni Kispesten.