Márciusban kitalálták, áprilisban előkészítették, májusban megszavazták, most már táblája is van az Albert Flórián útnak.

Nagy csinnadratta nem volt, de ott a tábla

Nagy csinnadratta nem volt, de ott a tábla, fotók: taccs.hu

 

Ha lehet hinni a híreknek, maga Tarlós István főpolgármester vetette fel még márciusban, hogy valahol Középső-Ferencvárosban utcát kellene elnevezni az a másfél éve elhunyt Albert Flóriánról. A hír24 akkor azt írta, hogy ferencvárosi Albert Flórián múzeumban tett látogatáskor fejtette ki ötletét a városvezető.

 

Ilyen volt, ilyen lett

Ilyen volt, ilyen lett

 

Az ötletből gyorsan tett lett. A helyet is kitalálták: az Üllői út 129.-hez legközelebbi lehetséges helyre, a Gyáli út belső szakaszára esett a választás. Nyilvánvaló, sem az Üllőit, sem a Könyves Kálmán körutat nem nevezték volna át még Albert tiszteletére sem és fővárosi kezelésben lévő utcát kellett keresni.

A Gyáli út azonban fővárosi védettség alatt álló utcanév volt, ezért előbb feloldották a védettségét az utcanévnek. (A védetté nyilvánítás azt szolgálja, hogy ne lehessen átnevezni az adott fővárosi közteret.) Ennek feloldásáról áprilisban döntött is a közgyűlés. A Gyáli út Közvágóhíd utca és a vasúti kereszteződés (Fék utca) közötti szakaszára oldotta fel a közgyűlés a védettséget, 23 igen szavazattal.

Így májusban nyílt arra lehetőség, hogy meghozzák a végleges döntést. A fővárosi önkormányzat honlapján a közgyűlési összefoglaló egy mondat rögzítette a tényt: „Albert Flórián aranylabdás labdarúgónak, a Nemzet Sportolójának állítanának emléket azzal, hogy az FTC stadion környékén róla nevezik el a Gyáli út egy szakaszát.”

 

Egy pillantás az építkezésre

Egy pillantás az építkezésre

 

Nagy csinnadratta, úgy tűnik, nem lett az új utcanévtábla elhelyezéséből, de most már ott van az épülő, és a szintén Albert Flórián nevét viselő új stadion oldalában.