A lényeg, hogy a magyar edzőket kell favorizálni - mondotta a mester.

A lényeg, hogy a magyar edzőket kell favorizálni – mondotta a mester.

A szegedma.hu kérdezte meg kedvenc (fél)aktív popikonunkat a magyar futball ügyes bajos dolgairól. Az biztos hogy itt az ideje elkezdeni dolgozni, és egy fontos kérdésre is választ kell találnunk:

Az azonban mindenképpen elgondolkodtató, hogy majd’ minden NB I-es csapatban 10-12 idegenlégiós van. Vajon miért ezek a játékosok jutnak szerephez, magas fizetéseket zsebre téve, nulla teljesítmény mellett?!

A világbajnokság pedig nem prioritás, a lényeg most az, hogy:

…legelőször rendbe kellene tenni a labdarúgás szakmai oldalát, és nem azon kellene például filozofálni, hogy ki huhog a mérkőzéseken, vagy azon, hogy milyen szurkolói kártyát adunk ki. Végre a szakmát kellene helyre rakni, mert ami itt folyik, az tényleg tarthatatlan. Ezt tartom a járható útnak, vagy hagyjuk az egészet, és mondjuk ki kerek-perec, hogy a magyar labdarúgás helyzete Lichtenstein, Andorra, Luxemburg vagy Málta szintjén van.

Hogy miként?

Vannak nagyon jó magyar edzőink, őket kellene favorizálni a külföldiekkel szemben. Jelenleg az a helyzet, hogy amíg egy más országból érkező edző szinte bármit megtehet Magyarországon, addig a magyar trénerek folyamatosan nyomás alatt dolgoznak, és így várnak tőlük csodát. Ezt nem tartom fair dolognak.

Persze, ez csak néhány kiragadott gondolat, aki teljes egészében szeretné élvezni Moniz elődjének gondolatait, az itt megteheti. Jó étvágyat.