Volt már olyan, hogy egyszerre de egymástól függetlenül két klub is ilyen-olyan magyarázatokkal bezárja saját stadionja egy szektorát?

Újpesten költségkímélésre hivatkozással tervezték megmagyarázni, hogy a B terasz (a televíziós közvetítéseken látható lelátó) miért nem nyit ki, de végül egy nap múlva újragondolták az ötletet. Szombaton a Paks ellen tehát az egész stadion nyitva volt, azonban a végül összeverődött 1613 néző jelenléte alig mozdította ki a kongó állapotából.

ute-paks

Eközben további sokak kint tüntettek a szurkolók regisztrálása ellen. (fotó: ultrasliberi.hu)

 

Kispesten költségkímélésről ebben a formájában szó sincs, mégis zárva lesz egy meccsre az ultraszektor, vagy közkeletű nevén az Északi Kanyar. A hivatalos indoklás szerint a Vojvodina elleni kupameccsen hangzottak el rasszista, gyűlölködő rigmusok, amelyek elfogadhatatlanságát így kívánják jelezni. Érdekesség, hogy azt Európa-ligában nem lehet állóhelyre jegyeket értékesíteni, így a kérdéses rigmusok is a Korzó, az ülőhely egyes részeiről csendülhettek csak fel, bezárva mégis egy másik szektor lesz.

Valami egyébként lehet a levegőben, ha 2013-ban Bp. Honvéd – Pápa mérkőzést rendeznek a Bozsikban. Tavasszal egyszer már ugyanígy eljárva, bezárva tartották a Kanyart, szintén egy Pápa elleni derbi előtt. Vajon milyen rejtélyes erők húzódhatnak meg a háttérben?

Honvd-Papa13_Babar_0003

Így néz ki egy Honvéd-Pápa ultrák nélkül (fotó: 1909foto.hu)

 

Mellékesen Kispesten nem az öncsonkítós szektorbezárás az egyetlen büntetési forma, amit a klubvezetés a saját szurkolóival szemben alkalmazott az elmúlt fél évben. Májusban egy Győr elleni mérkőzésre megemelték a jegyárakat, jelezve, hogy az egy héttel korábban Újpesten összeszedett, az MLSZ által kirótt büntetést áthárítanák valódi felelősökre.